Nepotul unuia dintre fostii prim-ministri al Romaniei a primit o locuinta chiar in curtea Primariei unei comune din judetul Gorj. Este vorba de Dinu Tatarescu, ruda cu fostul premier Gheorghe Tatarescu.

Gheorghe Tatarescu s-a nascut la Targu Jiu si a fost prim ministru de doua ori, intre anii 1934 si 1937, apoi intre anii 1939 si 1940. A murit in 1957, la Bucuresti. Sotia lui, Aretia Tatarescu, l-a sprijinit financiar pe Constantin Brancusi, ea a donat terenul pe care se afla Coloana Infinitului.

Descendentul lor, Dinu Tatarescu are in prezent 82 de ani si a ajuns, dupa Revolutie, proprietarul casei in care functioneaza actuala administratie locala din Dragutesti, imobil ce fusese confiscat in timpul regimului comunist.

Priveghi in incinta primariei pentru fiica vitrega a lui Eliade

Dinu Tatarescu a vandut ulterior imobilul autoritatilor din comuna, plus terenul pe care se afla constructia, de 800 de metri patrati, contra unei sume modice, de aproximativ trei ori mai mic decat cel practicat pe piata imobiliara. Conducerea administratiei locale a decis sa ridice un apartament chiar in curtea primariei pentru a-i multumi nepotului fostului premier pentru gestul sau generos.

Actualul primar al comunei, Ion Modroiu, a afirmat ca batranul vine foarte rar la apartamentul sau, cam o data pe an. Acesta a mai spus ca, in 2006, in sediul primariei a fost tinut inclusiv un priveghi, pentru a respecta ultima dorinta a sotiei lui Dinu Tatarescu, Maria, care a dorit sa fie inmormantata la Dragutesti. Femeia a fost nimeni alta decat fiica vitrega a lui Mircea Eliade.