Festivalul "Street Delivery" este organizat, la sfarsitul acestei saptamani, de Librariile "Carturesti", Teatrul National Timisoara si Muzeul de Arta.

Directorul Librariilor "Carturesti", Cosmin Lungu, a declarat ca manifestarea "va raspandi vocea unui oras care se sufoca, a unor cladiri ce pier incet, a unor oameni ce avertizeaza prin arta lor ca ceva important se pierde: un spatiu, o viata, un aer anume, un trecut".

De vineri dimineata, timisorenii vor putea vedea pe strada Mercy, din centrul urbei, nu masini, ci fotolii, scaune, canapele, dulapuri, ce vor transforma o parte din strada intr-o mare sufragerie. In spatiul nou decorat, orice trecator se va putea simti ca in propria-i casa, va putea privi norii, zidurile vechi ale caselor cu istorie, vor asculta muzica si va redescoperi Timisoara pierduta.

Cu acelasi prilej, iubitorii culturii vor avea trei zile de acces liber si in Muzeul de Arta.

Lungu a precizat ca manifestarea va cuprinde si o expozitie de sculptura monumentala, care va fi adusa in strada drept "pansament pregatit pentru a obloji «ranile» cladirilor de patrimoniu".

Pietonii vor vedea si o cabina a pozelor pentru "pasapoartele spre povesti", expozitii de pictura si fotografie pe geamuri si trotuar, pictura pe asfalt, teatru si grafica, ateliere de ikebana, origami, pictura pe sticla, sculptura, lecturi publice facute de scriitorii din grupul "Ariergarda".

Inedite vor fi si momentele de bataie cu apa in Piata Unirii, o expozitie de bibelouri reciclate, livrarea unei sculpturi create de Nada Stojici timisoreanului ales la intamplare din cartea de telefon. De asemenea, trecatorii pot participa la o intalnire la un ceai rece cu actori ai Teatrului National din Timisoara, la un exercitiu poetic live sau la o demonstratie de sculptura mobila.