Cazul Ioana Girlea - a inceput audierea martorilor acuzarii

de Mihaela Moraru     Monitorul de Alba
Marţi, 29 mai 2007, 0:00


La termenul de ieri au fost audiati doi martori ai acuzarii, din cei cinci care au fost citati. Ioana Girlea, insotita de avocat, a asistat la audieri, solicitind lamuriri suplimentare pe anumite aspecte. Pentru urmatorul termen, stabilit pentru data de 25 iunie, a fost incuviintata audierea a inca patru martori, tot din partea acuzarii.


Cazul Ioanei Girlea este considerat unul din cele mai importante in Regiunea Centru, deoarece ea s-a ocupat de gestionarea fondurilor europene in cele sase judete ale regiunii.

Faptele pentru care este judecata nu au legatura cu functia pe care a detinut-o la fostul SAPARD, ea invocind dealtfel acest lucru intr-un alt proces deschis impotriva agentiei, considerind ca revocarea sa din functie ar fi fost incorecta, actiune care i-a fost insa respinsa de Tribunalul Alba.

Totusi acuzatiile care i se aduc se refera la modul de folosire a unor fonduri europene primite in baza unui proiect.
Rechizitoriul intocmit in cazul Ioanei Girlea se intinde pe 50 de pagini si descrie in amanunt modul in care invinuita ar folosit banii primiti in baza unei finantari Phare, in alte scopuri decit cele declarate in proiect, prejudiciul creat fiind de peste 30.000 euro.


81 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version