Autoritatile romane se confrunta cu un fenomen infractional destul de ridicat peste hotare, in ultimii ani fiind prinsi destul de multi cetateni ai tarii noastre ce faceau parte din retele criminale organizate ce operau in strainatate, specializate in fraude.

Recent, ofiterii Biroului de Combatere a Crimei Organizate din Craiova, judetul Dolj, au primit multumiri din partea autoritatilor franceze in actiunea derulata impreuna cu politistii din Franta si Italia in prinderea membrilor unor grupari care au comis fraude informatice, prin care au produs pagube de mii de euro.

Una dintre cele mai temute retele care a reusit sa fie anihilata in acest an este cea formata din patru cetateni romani. Potrivit anchetatorilor, acestia contrafaceau carti de credit cu ajutorul carora scoteau mii de euro din bancomate sau cumparau diferite produse din magazine de lux de pe teritoriul Frantei.

In momentul in care au fost retinuti, asupra lor au fost gasite nu mai putin de 149 de carti de credit, precum si o suma de peste 11.000 de euro. Ulterior, politistii au mai descoperit o suma de peste 100.000 de euro, bani care proveneau din aceeasi “activitate” a romanilor, care fusesera trimise in tara in colete.