Proiectele de hotarare privind acordarea unor premii substantiale directorilor de regii subordonate Consiliului Local (CL) Timisoara au fost retrase, ieri, de pe ordinea de zi a sedintei in plen. Asta dupa ce, inca de joia trecuta, Romania libera a publicat un amplu material despre intentia Consiliilor de Administratie de a le umple directorilor conturile din banci.

Primarul Gheorghe Ciuhandu si-a motivat gestul explicand ca salariile directorilor sunt suficient de mari pentru a mai avea nevoie de aceste compensatii banesti. "Am retras proiectele si le-am retrimis consiliilor de administratie ale regiilor respective spre revizuire", a afirmat primarul.

Acesta a adaugat ca toate primele sunt decise la nivelul consiliilor de administratie, iar municipalitatea nu are alta atributie decat aceea de a le adopta sau respinge. Printre cei care au avut cel mai mult de "suferit" de pe urma acestei masuri se numara, in primul rand, directorul Regiei de piete, Victor stefan, care a "pierdut" o prima de 105.000 de lei noi.

Pe locul doi in topul premiilor din bani publici s-ar fi clasat directorul Administratiei Domeniului Public, Liviu Barbu, care ar fi primit nu mai putin de un miliard de lei vechi. Nici Directorul Regiei de Transport Timisoara (RATT), Eugen Stanescu, nu a scapat: el ar fi incasat o jumatate de miliard de lei vechi.

Andrei Dragila, directorul RA Horticultura, considerata drept una dintre cele mai "sarace" regii, ar fi primit in jur de 33.000 de lei noi. Acesti bani vin in completarea salariilor anuale, care se cifreaza, in medie, in jurul cifrei de 700 de milioane de lei vechi pe an pentru fiecare director in parte.

Liderul topului, Victor stefan, declara, pentru Romania libera, ca acesti bani se aproba pe baza unor criterii de performanta.