Liberalii sibieni asteapta un raspuns, in urma unei scrisori prin care cer conducerii centrale o mustrare pentru ministrul Economiei, Varujan Vosganian. Biroul Permanent al PNL Sibiu cere pedepsirea ministrului, pentru ca a adus „grave prejudicii de imagine filialei Sibiu”, dupa cum se arata in document.

„Filiala Teritoriala Sibiu a aflat cu surprindere despre decizia ministrului economiei si finantelor, d-l Varujan Vosganian care nu a respectat decizia Biroului Central de sustinere in functia de director general la SC Transgaz SA Medias a d-nului Eugen Mitea.

Consideram ca prin decizia sa, d-nul ministru Varujan Vosganian a incalcat statutul PNL, incalcand totdata disciplina de partid, motiv pentru care cerem Biroului Politic Central sanctionarea d-lui ministru conform statutului”, se arata in scrisoarea liberala.

Mitea s-a suparat

Presedintele interimar al PNL Sibiu, Eugen Mitea, s-a aratat ieri suparat ca documentele partidului apar in presa. „Scrisoarea este valabila, este semnata de Biroul permanent Judetean, nu doar de Eugen Mitea. Asta nu inseamna insa ca nu o sustin. Am asteptat o clarificare in interiorul partidului a problemei, nu o clarificare in presa.

Nu mi se pare normal ca oameni din partid sa predea in presa documente. Daca am fi fost intr-o tara civilizata, nu cred ca ar fi fost oportun sa apara asa ceva in presa. Ar trebui sa ne ocupa cu chestiuni mai serioase”, si-a aratat supararea presedintele liberal.

referitor la persoanele care au oferit presei documentul, Mitea se arata neindurator. „Sunt in total dezacord cu acest gest. Nu am vrut sa facem public aceasta scrisoare, ci am dorit sa ramana in interiorul partidului. Este o greseala de neiertat a celui care a dat scrisoarea presei. In orice partid sunt discutii, dar nu se rezolva nimic ducandu-le in mass-media. Problemele se rezolva la masa, in mod onorabil”, a mai spus Eugen Mitea.