Aproape ca au ocupat centrul istoric al Sibiului. Sa fi fost vreo 20 de nebuni. Au venit cu un camion vechi si ruginit, cu fumigene, petarde, boxe si muzica rock data la maxim. Au spart si rasturnat o masina de politie. Deocamdata au plecat si pentru moment suntem in siguranta.

Luni seara pe la ora 22:00. Cred ca mai mult de 20 de nebuni au fortat intrarea pe bulevardul Nicolae Balcescu cu un camion vechi pe care o trupa rock cata cat putea de tare. Cu totii aveau fete acoperite cu un fel de vopsea albastra. Isi asundeau identitatea pentru ca aveau totul planuit dinainte. Unul dintre ei avea un fel de caine cu ochii rosii, probabil turbat, care scuipa foc si pucioasa.

S-au urcat pe semnele de circulatie, au aruncat cu butoaie sparte si s-au legat de toata lumea. Unul dintre ei chiar a reusit sa prinda un copil, care saracul nu a reusit sa fuga mai repede, pe care l-a rasucit si invartit pana cand a reusit speriat sa fuga. Speriata a fost toata lumea, Corso fiind destul de aglomerat la ora aceea.

Cei mai multi dintre „anarhisti” erau inarmati cu diverse explozibile, petarde si fumigene. Incredibil! Isi aprindeau explozibilul pe care apoi il tineau in dinti si cand era gata sa sara in aer aruncau cu el spre oameni. Au fost momente de groaza si teroare. Erau un fum innecacios si paclos in care cu greu se putea rezista.

Sibienii fugeau speriati in toate directiile in timp ce altii, inconstienti, nu isi dadeau seama ce se intampla si se apropiau curiosi. „Anarhistii” au tinut-o asa pana au ajuns in Piata Mare. Acolo au oprit o masina a politiei pe care au spart-o si dupa ce au intrat in posesia ei au tamponat-o de un zid din butoaie care s-au pravalit la vale pe pavajul din Piata Mare.

Ca si cand nu ar fi fost suficient, au luat masina politiei si au rasturnat-o. Nici nu le-a pasat. Au plecat mai departe parasind centrul Sibiului pe strada Filarmonicii.

Ultima ora:

Si acum o stire de ultima ora. „Anarhistii” din centrul Sibiului se chemau de fapt „Generik Vapeur” iar reprezentatia lor a facut parte din Festivalul International de Teatru de la Sibiu. Nici un animal nu a fost ranit pe parcursul acestui text.