Articolul publicat ieri de Monitorul de Prahova intitulat „Mitu incompatibil” nu a ramas fara ecou. Documentul in care consilierul ploiestean PSD Augustin Mitu demonstreaza ca a participat la o licitatie a RATP in calitate de reprezentant al unei firme private a facut valuri mai ales in organizatia PSD Prahova.

„Am citit articolul din Monitorul de Prahova, iar daca cele relatate de dumneavoastra se confirma, vom lua masurile care se impun pe linie de partid”, a declarat presedintele interimar al PSD Prahova, Georgica Diaconu. Acesta nu a exclus chiar si varianta cererii de demitere a lui Augstin Mitu din functia de consilier local.

Dan Ionita, consilier PD, crede ca institutiile abilitate sa faca lumina in acest caz ar trebui sa se autosesizeze. „Conform legii, secretarul Primariei Ploiesti si Prefectura Prahova sunt institutiile care stabilesc incompatibilitatea unui consilier local. Asteptam sa vedem care vor fi rezultatele cercetarilor, daca acestea vor fi demarate”, a declarat consilierul democrat.

In schimb, consilierul PRM, Marcian Popa, a preferat sa nu comenteze acest aspect. „Il stiam pe domnul consilier Mitu doar profesor, nu si om de afaceri. Nu detin toate datele necesare pentru a putea comenta situatia sa”, a declarat consilierul PRM.