Consilierul judetean Oliviu Fenesan, care este reprezentantul institutiei judetene in Consiliul de Administratie al FC Unirea, a povestit ca primul care a anuntat ca il vrea pe Cristea a fost Gigi Becali, dupa care - la numai citeva ore - au intrat pe fir si reprezentantii clubului Dinamo.

El a mai spus ca Unirea ar vrea sa-l pastreze pe Calin Cristea - ca dealtfel si pe Ionut Cazan pentru care s-au primit oferte de la U Cluj si Farul Constanta, dar ramine de vazut daca Unirea va avea banii necesari sa-i tina, mai ales ca in prezent clubul are datorii de 40.000 euro catre jucatori.

In acest context, Oliviu Fenesan a facut apel catre colegii sai consilieri judeteni sa achite cit mai curind transa a doua a cotizatiei pe care institutia judeteana o are de platit clubului, deoarece in acest fel s-ar putea achita datoriile catre jucatori.

Pe de alta parte, consilierul judetean a mai anuntat ca FC Unirea doreste sa isi intareasca lotul pentru urmatorul campionat, fiind in tratative pentru un brazilian de 19 ani, Simal, care joaca acum la Baia Mare si pentru Horia Rusu, care este albaiulian, dar in ultimii ani a jucat in Italia.

“Ochit” de la Saftica

Inaintea plecarii in Elvetia, echipa Nationala de tineret si cea de juniori U-19 ale Romaniei, au sustinut un joc-scoala la Saftica. Disputat pe durata a trei reprize a cate 30 de minute, meciul s-a incheiat nedecis, 3-3.

Calin Virgil Cristea a fost urmarit de catre reprezentantii cluburilor Steaua si Dinamo, care s-au aratat interesate de achizitionarea tinarului unirist, care a implinit 19 ani la inceputul lunii mai. “Am primit mai multe oferte pentru jucator, de la Steaua, Dinamo, Timisoara, Cluj dar si de la echipe mai mici.

Daca ajungem la o intelegere, care sa fie buna atit pentru noi, cit si pentru jucator o sa-l cedam” a declarat Marian Sarmes, presedintele CA al FC Unirea.

Cele doua delegatii romane au plecat, ieri, spre Franta si Elvetia la orele 06.55 (echipa nationala de tineret), respectiv 14.25 (echipa de juniori U-19). Echipa de juniori republicani, antrenata de Nelutu Popa se afla in primele opt echipe din tara, iar pe 10 iunie va participa la turneul semifinal, la care vor participa, Calin Cristea si Claudiu Oara.

Programul meciurilor echipei Romaniei este urmatorul:

n Joi, 31 mai, ora 21.30 (ora Romaniei), la Bruhl-Grenchen: Romania - Elvetia;

n Simbata, 2 iunie, ora 21.30 (ora Romaniei), Bruhl-Grenchen: Romania - Danemarca;

n Marti, 05 iunie, ora 21.30 (ora Romaniei), St. Leonard-Fribourg, Serbia - Romania.