Pina acum, totul a functionat perfect, astfel ca organizatorii se pot gindi la o a patra editie a evenimentului asa cum o doresc toti albaiulienii.

Referitor la micile amanunte legate de “Zilele Orasului”, albaiulienii ar trebui sa mai afle ca primarul municipiului Alba Iulia s-a hotarit ca pina la urma sa imbrace haina de bucatar. La fel cum s-a intimplat in ceilalti ani, in care santurile cetatii medievale au gazduit manifestarile specifice, edilul sef, Mircea Hava va fi in mijlocul oamenilor.

“Am considerat ca a devenit un adevarat obicei. Primarul bucatar s-a transformat intr-un soi de mascota a “Zilelor Orasului” asa ca si in 2007 voi fi bucatarul albaiulienilor. Vom avea friptura traditionala, iar oamenii sint invitati sa vina alaturi de noi sa ne distram si sa ne simtim bine impreuna”, a declarat primarul municipiului, Mircea Hava.

Pentru toti

Edilul a mai vorbit si despre programul din acest an al “Zilelor Orasului”, aratind ca s-a incercat satisfacerea tuturor gusturilor, astfel incit manifestarile sa fie intr-adevar dedicate tuturor albaiulienilor. “Se lucreaza in ritm sustinut si speram ca dupa atitea probleme sa putem in sfirsit sa inauguram acea fintina arteziana cinetica.

Din cite cunosc totul este in regula, s-au facut ultimele probe, asa ca in acest weekend albaiulienii o vor putea admira. Sint foarte bucuros si multumit ca, dupa aproape 4 ani, o sa o avem in sfirsit functionala”, a mai declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Autoritatile spera ca fintina in cauza sa fie legata in mod fericit de manifestari si sa devina un fel de simbol al orasului unirii si al sarbatorii locale.

Sarbatorim orasul cu tot cu istorie

Cu ocazia unei intilniri cu istoricul Gheorghe Fleser, primarul a aflat si despre o parte mai putin cunoscuta a orasului pe care il administreaza. “Consider ca aceste lucruri ar trebui spuse mult mai des, ar trebui scrise, astfel incit oamenii sa le cunoasca. Fiecare este dator, sau ar trebui sa cunoasca istoria acestor locuri.

Eu nu sint nascut aici, dar am fost adoptat de acest oras, il iubesc si sint legat sufleteste de el. Aici mi-am intemeiat o familie, mi-am crescut copiii si ma bucur sa aflu astfel de amanunte. Cred, de asemenea, ca daca in timpul regimului comunist cineva ar fi dorit sa puna in valoare ceea ce avem aici, acum am fi fost in alta parte.

Este extraordinar cum acest oras a fost atit de infloritor, a disparut efectiv de pe harta iar acum il readucem unde ii este locul”, a mai declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.