Investigatia ziarului OBIECTIV, care a scos la lumina asocierea dintre Ioan „Nanu” Gasca si Lia Durlan, de la Ziarul 21, care au pus la cale crearea unei presiuni mediatice asupra Primariei Turda si asupra unor investitori din Targu Mures, care sa favorizeze interesele societatii patronate de „Nanu” Gasca, l-a deranjat la culme pe patronul de la Gim Impex.

Imediat dupa aparitia ziarului, saptamana trecuta, a carui prima pagina era centrata pe articolul „Pelicanul ilegal al lui Gasca”, „Nanu” Gasca a sunat pentru a transmite cateva mesaje mai mult sau mai putin subtile: „ai sange in instalatie?”, „nu mai ai ce cauta prin zona”, „n-o sa mori in pat”.

El a sustinut ca investigatia ziarului OBIECTIV nu contine nici un adevar. Insa, la o analiza atenta, se poate demonstra ca fiecare propozitie este cat se poate de reala!

Ce l-a deranjat pe „Nanu”?

Ziarul nostru a demontat planul pus la cale de „Nanu” si Lia Durlan, care publicase un articol referitor la faptul ca societatea din Targu Mures, care vrea sa construiasca niste blocuri in zona, in urma concesionarii unei suprafete de 5.000 mp, ar fi intrat pe terenul concesionat de Gim Impex.

Mai precis: Primaria Turda ar fi concesionat de doua ori acelasi teren! Insa, documentele spun altceva, iar investigatia realizata de noi a scos la lumina neregulile societatii Gim Impex, care nu au fost relatate de cei de la Ziarul 21. Totodata, am aratat faptul ca Gim Impex ii dadea bani Liei Durlan, autoarea articolului, situatie care este combatuta de Codul Deontologic al jurnalistilor. Asocierea de acest gen ar putea intra chiar sub incidenta penala.

Pe de alta parte, dezvaluirile ziarului OBIECTIV, coroborate cu intentia consilierilor de a rezilia toate contractele de concesiune cu probleme, printre acestea aflandu-se si cel cu baza de agrement Pelicanul al lui „Nanu” Gasca, ar putea conduce la pierderea afacerii Pelicanul.

Pozitia Primariei Turda: Gim Impex a incalcat dreptul de concesionare!

Intr-un drept la replica adresat saptamanalului Ziarul 21, purtatorul de cuvant al Primariei Turda a prezentat si alte nereguli care-l privesc pe „Nanu” Gasca.

„SC Gim Impex SRL a inceput lucrarile de alimentare cu apa si canalizare fara a avea autorizatie de construire si un proiect tehnic autorizat”, se spune in dreptul la replica, pe care editorul publicatiei a postat-o in pagina de...

Arta! „Exista documentatii cadastrale intocmite si depuse la Oficiu Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara Cluj, care atesta faptul ca SC Gim Impex SRL a incalcat dreptul de concesionare a SC Romabelt SRL Targu Mures si nu Primaria municipiului Turda”, este o alta acuzatie care-l incrimineaza pe patronul Gim Impex.

Convorbirea telefonica dintre Gelu Florea si Ioan „Nanu” Gasca:

(Suna telefonul, numar de pe care se face apelul: 0742-065627).

Gelu Florea: Alo...

„Nanu” Gasca: Alo, da’ de ce ii ilegal?

GF: Ce sa fie ilegal?

NG: Pai, constructia la Pelicanul.

GF: Pai, am scris acolo...

NG: Ce ai scris, ma taticu, poti sa vi pana aici, sa-mi arati sau stabilim maine o intalnire, sa-mi arati de ce ii ilegal? Tu-ti dai seama ce ti-ai asumat acuma, ce ti-ai luat in carca?

GF: Tot ceea ce scriu imi asum...

NG: Ce scrie: baza de agrement cu pensiune. Nu ti-am aratat? Nu ai fost si mi-ai fotografiat o gramada de acte? Tot ce ti-o trebuit tie s-o f..i pe Lia, nu?

GF: Am scris acolo care sunt problemele, care sunt...

NG: Pai, tu ti-ai folosit interesul tau personal.

GF: Eu n-am interes personal cu Lia.

NG: Nu stiu, dar io am vazut din asta ca tu ai declansat un razboi din care eu pic ala mai rau. Nu stiu cum sa-ti spun, dar tu ai sange in instalatie sa povestim, sa ne intalnim, sa-ti arat actele doveditoare sau tu sa-mi arati dupa ce ai scris? Eu te pot da si in judecata, pentru reportajul asta.

GF: OK.

NG: Nu OK, ca tu ai lamurit problemele tale cu Lia, nu ce ma intereseaza pe mine sau ce probleme am de discutat. Ai fost pe langa problema total, total.

GF: Am fost putin pe langa problema numai din...

NG: Ai fost total pe langa problema.

GF: Nu, nu, am fost putin pe langa problema numai pentru ca nu am avut o pozitie a Primariei Turda, dar am inteles ca s-a dat sub forma unui drept la replica in Ziarul 21. Si acolo scrie mai multe, mult mai multe...

NG: Nu stiu, tu ai ceva cu mine, efectiv?

GF: Nu.

NG: Poti s-o f..i pe Lia Burlan, dar ce treaba am eu cu Durlan sau cum o cheama pe Lia? Astea pot sa mearga ani si ani la rand, dar te intreb pe tine: ai sange in instalatie, ai coloana ca sa ma iei pe mine asa?

GF: Coloana consider ca am.

NG: Ai fost un gunoi, efectiv, asa cum ne-ai tratat acolo... Asta-i reportajul tau? Atata ai putut tu sa dai din ziarul asta, Obiectiv? Asta numai obiectiv nu e, nu te supara ca-ti spun. Eu te-am crezut altfel.

GF: Este parerea Dvs. Probabil, a fost obiectiv Ziarul 21 de saptamana trecuta. Ala a fost obiectiv...

NG: Nici reportajul asta nu-i obiectiv deloc.

GF: A fost celalalt, de saptamana trecuta, din Ziarul 21...

NG: Bai, nu stiu cum sa-ti spun, nu-i nici o problema, uita ca ti-am dat un interviu din punctul asta de vedere. Esti un om fara scrupule, un om fara nici un Dumnezeu. Asa sa-ti ajute Dumnezeu in viata, cum esti tu.

GF: Mie mi-ajuta...

NG: Scopul tau personal...

GF: Scopul meu personal este acela de jurnalist. Asta e scopul meu personal.

NG: Asta nu e jurnalism...

GF: Ba e jurnalism, dar e un jurnalism mai dur.

NG: Tu ai scris niste articole... Cand am folosit eu cuvantul tacit?

GF: Pai, asta mi-ati zis Dvs mie, ca ati depus adresa aia la Primarie...

NG: Si cum ai interpretat tu asa?

GF: Asta si cei de la Primarie pot sa spuna.

NG: Care cei de la Primarie? Eu sunt intabulat...

GF: Nu conteaza aia, problema e...

NG: Sa stii ca eu te-am considerat un om cu coloana vertebrala, dar efectiv esti un gunoi.

GF: Cand m-ati considerat, daca ati spus ca si inainte am fost un gunoi si acuma?

NG: Eu ti-am dat o sansa... Eu ceea ce am facut am facut cu acte. Alea, cu teren de gazon si cu alea, alea, ce le-ai atribuit tu, toate strandurile la un loc... Pai, nu-ti da voie normele europene, ma taticu. Tot articolul tau, de la cap la coada, e gresit. Tu stii ce-s alea norme europene de strand?

GF: Am facut referire la PUD si la documentele care exista si la documentele de la licitatie.

NG: Auzi, ii problema ta. Eu ce pot sa-ti spun e ca aicea, prin zona, nu mai ai ce cauta, nici tu, nici ziarul tau. Iti apreciez munca, dar sincer, te-ai folosit de mine. Nici o problema! Am crezut ca esti cum trebe, dar esti un gunoi. Gunoi ai fost, gunoi ai ramas! Si iti spun ceva: n-o sa mori niciodata in pat sau de batranete!

GF: Asta-i o promisiune a Dvs?

NG: E parerea mea personala.

GF: S-ar putea sa va inselati...

(Toata convorbirea a durat 4 minute si 40 de secunde).