Mai multi consilieri locali vor sa il demita pe directorul SC Administrarea Domeniului Public, Liviu Barbu, si sa dizolve Consiliul de Administratie al societatii

De saptamana trecuta, in trei parcari din Timisoara (Modex, Bega si langa stadion), soferii trebuie sa plateasca doua taxe: o data daca au abonament sau tichet Telpark si a doua oara o taxa suplimentara ce variaza intre 0,20 lei si 2 lei, in functie de ora si ziua in care stationeaza.

Pe langa faptul ca, la inceputul anului, pretul abonamentelor a crescut cu 90%, soferii sunt pusi sa mai dea 20 de lei pe o cartela luata de la sediul ADP si pe baza careia au parcare "gratuita" intre orele 8 si 17. Dupa aceasta ora, chiar si abonatii Telpark platesc o taxa cuprinsa intre 0,20 si 2 lei pe ora. "Cei 20 de lei sunt o garantie pentru cartela.

Daca la returnare cartela nu este deteriorata, isi primesc banii inapoi", a spus Ionel Ursu, directorul Telpark.

Noul sistem ii nemultumeste pe o parte dintre consilierii locali, care spun ca decizia de suprataxare incalca o decizie a consilierilor locali de la finele lunii februarie.

"Vrem sa convocam AGA pentru a cere demiterea Consiliului de Administratie. Daca se poate, vom cere si destituirea directorului Liviu Barbu. Reprezentantii Consiliului de Administratie au ajuns acolo pe criterii politice, prin decizie a AGA.

Or, ei nu au tinut cont de decizia AGA ca acele puncte de lucru sa nu fie infiintate", a declarat Sorin Grindeanu, liderul grupului social-democrat din Consiliul Local. El spune ca sefii ADP au cerut aprobare pentru deschiderea punctelor de lucru in cele trei parcari, dar le-a fost respinsa. "Sunt total de acord cu propunerea PSD-ului.

Mi se pare incorect, ilegal si profund imoral ce s-a facut acolo din moment ce noi nici nu am aprobat investitia", a precizat si consilierul PRM, Adrian Pascuta.