Carrefour a anuntat o campanie de trei saptamani de angajare de personal, la finalul lunii iulie, in acelasi timp cu Auchan.

Directorul hipermarketului Carrefour Cluj, Gabriel Cubantov, a anuntat ieri ca in perioada 16 iulie - 5 august, compania va organiza o selectie de personal, in vederea angajarii in cel mai nou magazin al concernului francez in Romania, cel din incinta Polus Center Cluj.

"Vom avea circa 630 de angajati directi ai Carrefour, insa numarul de locuri de munca generat de deschiderea hipermarketului este mult mai mare, cu aproximativ 200 de oameni in plus, care vor fi angajatii companiilor care vor presta servicii pentru hipermarket", a declarat Cubantov.

El a enumerat printre acestia companiile de curatenie, de asigurarea pazei si ordinii, ori cele care vor realiza aprovizionarea sau promovarea de produse in cadrul magazinului.

Selectia personalului va fi organizata fara ajutor din partea Agentiei de Ocupare a fortei de Munca Cluj, institutie care si-a anuntat suportul pentru toti angajatorii interesati.

"Noi avem un sistem propriu de organizare a acestor selectii, care se realizeaza de catre departamentul de resurse umane Carrefour si o companie straina specializata in plasarea fortei de munca, si in acest fel vom proceda si pentru a gasi angajatii necesari la magazinul din Cluj", a specificat Cubantov.

Totodata el a marturisit ca au fost deja demarate proceduri de selectie de personal in cadrul unui parteneriat cu Universitatea "Babes-Bolyai", care a furnizat companiei franceze o lista de potentiali angajati, din care deja Carrefour a facut o selectie si a ales tineri care au facut in ultimele luni stagii de pregatire in hipermarketurile existente deja pe piata romaneasca.

"Dintre acestia vom alege viitorii angajati pe posturi de management" a afirmat Cubantov, care a explicat ca exista la Cluj 39 de posturi de conducere.

"O alta modalitate prin care vom alege personal pe posturi de raspundere este ca a promovarii interne, un concept extrem de folosit de compania noastra" a spus Cubantov, el insusi fiind un exemplu de angajat promovat pe o functie superioara, cea de director de magazin la Cluj, dupa ce acesta fusese angajatul hipermarketului din Brasov.

Hipermarketul de la Cluj va avea suprafata maxima a unui magazin Carrefour, de peste 17.000 de mp, din care 8.000 de mp suprafata de vanzare.

Premii

Si concurentii directi ai hipermarketului Carrefour, francezii de la Auchan au anuntat la randul lor o selectiei de personal pentru magazinul pe care il vor deschide tot in octombrie, dar in cadrul complexului comercial Iulius Mall.

Reprezentantii Auchan au ales data de 14 iunie pentru a incepe selectia, fiind in cautare de 450 de locrui de munca, la care se adauga 25 de posturi de conducere, pentru care se pare ca s-au facut deja angajarile.