Sibienii care vor trece pragul filialelor BCR vor avea parte de o surpriza incintatoare. Atmosfera rece din sediul bancii a disparut. Pe peretii birourilor nu mai sint afisate ofertele de credit, ci copii dupa tablouri celebre. Clientii sint invitati la o sarbatoare a culturii. Pentru ca Sibiul este, in acest an, capitala a culturii europene. Iar BCR este partener oficial al programului.

Schimbare de atitudine

Banca Comerciala Romana a realizat pentru Sibiu un proiect cultural propriu, "BCR va invita intr-o calatorie culturala". Proiectul a fost lansat duminica, 10 iunie.

Clientii bancii vor putea admira, in cele opt filiale BCR din judet, pina la sfirsitul anului, crimpeie din arta renasterii italiene, impresionismul francez, romantismul german, pictura spaniola, austriaca, maghiara, luxemburgheza si romana. Pe peretii sediilor BCR sint expuse reproduceri ale operelor unor pictori celebri ai acestor tari.

Sint prezentate personalitati culturale importante precum Brancusi, Eminescu, Enescu, Caragiale, Mozart, Monet, Degas, Renoir, Goethe, da Vinci, Wagner, Michelangelo, Goya sau Caragiale. "Prin acest proiect dorim sa punem la dispozitia clientilor mai mult decit servicii financiare, sau o schimbare de decor a bancii. Ceea ce le oferim noi este o schimbare de atitudine.

Ne-am asumat acest lucru prin statutul de partener al Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007", afirma Corneliu Cojocaru (foto), directorul executiv al Directiei de Comunciare a BCR.

Invitatie la cultura

"„BCR te invita la o calatorie culturala" este un proiect de ampla inspiratie europeana, menit sa amplifice artistic dimensiunea de Capitala Culturala Europeana a Sibiului, argumentind practic si angajamentul implicit si explicit asumat de BCR din postura de banca oficiala a Capitalei Culturale Europene Sibiu 2007.

Este o invitatie la deschidere fata de cultura europeana, la cunoasterea si intelegerea valorilor multiculturalismului paneuropean. Dorim ca proiectul BCR sa contribuie la promovarea valorilor culturale europene si sa reprezinte un reper in cadrul evenimentelor culturale ce vor avea loc in Capitala Culturala a Europei", a declarat presedinte executiv al BCR, Nicolae Danila.

Lansarea

Lansarea proiectului "BCR te invita la o calatorie culturala" a avut loc in Piata Mare din Sibiu, cu participarea unor artisti plastici sibieni si mesteri populari care au creat un spatiu ambiental in aer liber, in timp ce tineri actori sibieni in costume de epoca i-au invitat pe trecatori sa se alature acestei calatorii culturale.

Banca puternica

BCR, membra a grupului Erste Bank, este cea mai mare banca din Romania, cu active de peste 14,6 miliarde euro. BCR are, in prezent, 501 sucursale si agentii, emite 23 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalate peste 1.300 bancomate (ATM) si 11.000 aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS).