Site-ul soft32.com, detinut de firma ITNT SRL, condusa de sibianul Lucian Todea, se afla pe primul loc in tara, ca numar de vizitatori, conform clasamentului trafic.ro. Directorul ITNT spune ca a primit oferte de vanzare a site-ului, dar ca niciuna dintre acestea nu s-a concretizat.

Soft32.com s-a aflat multa vreme pe locul doi in tara, conform trafic.ro, fiind devansat de softpedia.com. Insa, dupa retragerea softpedia, de la listarea in clasament, site-ul sibianului, specializat pe download, a ajuns pe primul loc.

Soft32.com se afla la un loc in fata neogen.ro, site-ul detinut de Calin Fusu, care a vandut recent o parte din actiunile firmei catre fondul american Tiger Global Management si fondul olandez Wouwer, obtinand mai multe milioane de euro.

Directorul general ITNT declara, la randul lui, ca a primit mai multe oferte de vanzare a afacerii soft32.com, ultima dintre acestea venind in urma cu o luna si jumatate, de la o firma din afara Romaniei. Todea a declarat ca nicio oferta nu s-a concretizat, dar ca este in continuare dispus la discutii pentru vanzarea unei parti a afacerii. „As fi dispus sa port discutii de vanzare.

Mi-as da seama in acest fel, in primul rand, care este valoarea lui. Daca s-ar pune problema vanzarii, as prefera sa cedez o parte din afacere, pentru a fi in continuare implicat”, spune Lucian Todea, care precizeaza ca soft32.com este primul si cel mai important site detinut de ITNT SRL.

Venituri egale cu cele de anul trecut

Directorul ITNT SRL, Lucian Todea, estimeaza pentru primul semestru al acestui an o cifra de afaceri aproximativ egala cu cea inregistrata anul trecut, in aceeasi perioada, adica intre 400 si 500.000 de euro. Pentru 2007, ITNT si-a propus atingerea nivelului de anul trecut al cifrei de afaceri, de aproape 1 mil. euro.

„Din pacate, ne-am propus doar egalarea cifrei de afaceri de anul trecut, pentru ca sunt niste evolutii mai speciale. Traficul de vizitatori a avut si scaderi. Explicatia vine poate din faptul ca apar multe alte site-uri de download, multe dintre acestea fiind mai degraba clone ale site-urilor mari. De aceea, traficul scade mai ales pe partea de download”, arata Lucian Todea.

Games32.com si nextnews.com

ITNT a lansat de circa o luna un alt proiect, games32.com, specializat pe stiri si download din domeniul jocurilor. „Inca nu avem venituri din site, pentru ca suntem in faza in care vrem sa crestem traficul. Probabil ca in termen de 6 - 12 luni, vom avea un numar foarte mare de vizitatori”, mai spune Todea.

Un alt proiect ITNT este nextnews.com, site dedicat exclusiv stirilor, care va fi lansat oficial in circa doua saptamani. „Site-ul este functional, dar mai avem de lucrat la ultiele retusuri in ceea ce priveste design-ul”, precizeaza directorul general al ITNT SRL. Lucian Todea mai arata ca a luat in calcul dezvoltarea unor proiecte de site-uri romanesti.

„Inca ma gandesc sa fac un site romanesc, dar nu am concretizat nimic, deocamdata”, a spus Todea, care nu considera ca au avut loc mari schimari in domeniul publicitatii online din Romania, in ultimul timp.

ITNT SRL, firma cu sediul in Sibiu, este o afacere inceputa in 2003. Firma detine site-urile soft32.com, games32.com, nextnews.com si scriptswave.com. ITNT desfasoara o investitie de circa 600.000 de euro in constructia unui nou sediu in Sibiu. Soft32.com are peste 800.000 de vizitatori pe saptamana.