Sute de medieseni s-au numarat printre miile de sibieni si turisti care au descins in Capitala Culturala a Europei, in week-end-ul trecut. Evenimentele programate au strins peste 5.000 de fani ai rock-ului si iubitori ai competitiilor de enduro.

Capitala rockerilor

Rockerii au pus stapinire pe Piata Mare a orasului. Imbracati in negru, cu lanturi, tatuaje si cu fetele vopsite in alb si negru, se recunosteau de la distanta, printre turistii "cuminti". Festivalul Artmania a adus la Sibiu trupe de legenda, precum My Dying Bride, The Gathering, Within Temptation, dar si trupa finlandeza Tarot.

Din pacate, mult asteptata trupa Haggard si-a anulat concertul, din cauza unui accident suferit de pianistul sau, Hans Wolf. Nu au lipsit nici "greii" rockului romanesc: Iris, Altar, Cargo, Celelalte Cuvinte, si Vita de Vie.

Red Bull Romaniacs

Campionul mondial de stuntriding a strins, duminica, la prinz, mii de oameni pe Bulevardul Corneliu Coposu. Evolutiile spectaculoase ale celor aproape 150 de rideri veniti la Sibiu au smuls ropote de aplauze, exclamatii si urale de la spectatorii care au umplut bulevardul. Salturile de pe trambuline si peste obstacole au deschis cea mai importanta competitie de enduro din Romania.

Cel mai asteptat si aplaudat moment al competitiei de enduro de la Sibiu a fost evolutia lui Christian Pfeiffer, campion mondial la stuntriding si streetbike freestyle. Timp de 20 de minute, in deschiderea Red Bull Romaniacs, editia a patra, germanul si-a demonstrat calitatile de mare cascador pe doua roti.