Consortiul UMB Spedition - PA&CO International si Eutroconstruct Trading 98, care va realiza tronsonul Moara Vlasiei - Ploiesti de pe Autostrada Bucuresti - Brasov, a depus ieri scrisoarea bancara de garantie, astfel incat ordinul de incepere a lucrarilor poate fi dat in zilele urmatoare, au declarat reprezentanti ai Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale.

Potrivit CNADNR, consortiul a depus scrisoarea de buna garantie de un milion de euro, reprezentand 0,5 la suta din cele 20 de milioane care este suma totala garantata, restul banilor urmand sa fie extras pe masura ce incep lucrarile. Ordinul pentru inceperea lucrarilor pe cei 42 de kilometri va fi dat cel mai probabil in cursul zilei de astazi.

Guvernul a alocat circa 350 milioane de lei pentru transporturi, din Fondul National de Dezvoltare, o mare parte din suma urmand sa fie utilizata pentru exproprieri pe Autostrada Bucuresti - Ploiesti.

La ora actuala, lucrarile pe tronsonul Moara Vlasiei - Ploiesti al Autostrazii Bucuresti - Brasov sunt oprite, constructorii neprimind bani pentru efectuarea lucrarilor, in conditiile in care ordinul pentru inceperea lucrarilor, care a fost deja dat in martie, nu putea fi valabil deoarece nu au fost realizate exproprierile.

Lucrarile au inceput in martie 2007 pe tronsonul Moara Vlasiei - Ploiesti si au fost in scurt timp oprite, dupa ce fusese realizat un tronson experimental cu o lungime de doi kilometri. Pentru exproprieri pe tronsonul Bucuresti - Ploiesti al Autostrazii Bucuresti - Brasov sunt necesare circa 83 milioane de euro, respectiv 279,87 milioane lei.

In total, in cadrul listei de exproprieri sunt incluse 1.858 de terenuri, la un pret mediu de 21 de euro pe metru patrat.