Consiliul Municipal Galati a aprobat contractarea unui credit bancar pentru achizitionarea a 40 de mijloace de transport in comun. Transurb SA Galati va achizitiona 30 de autobuze si 10 troleibuze de mare capacitate, cu norma de poluare Euro 4.

Transurb, va trebui sa coordoneze conceperea caietului de sarcini si organizarea licitatiei pentru identificarea celei mai avantajoase oferte .

"Deocamdata, lucram la caietul de sarcini, iar licitatia de oferte cu plic inschis va avea loc, cel mai probabil, in luna august", a declarat directorul general al societatii Trans¬urb, Genica Totolici.

Inca nu a fost stabilita valoarea creditului. Reprezentantii Transurb au estimat ca pentru cele cele 30 de autobuze si 10 troleibuze ar fi nevoie de aproximativ 40 milioane de lei. Perioada de rambursare a banilor va fi, cel mai probabil, de 25 de ani.

In prezent, Transurb are in exploatare 110 autobuze, trei troleibuze si 80 de vagoane de tramvai. Toate autobuzele detin motoare Euro 0 sunt non-euro, mai bine de jumatate fiind extrem de poluante.