Scoli, gradinite si sport

Se lucreaza la intocmirea documentatiei de reabilitare la diferite scoli si gradinite. Este vorba despre un program de 4.810.000 de lei, bani ce vor fi impartiti intre scolile Baritiu, Potaissa, Avram Iancu, Ioan Opris, Liviu Rebreanu, Mihai Viteazul, Teodor Murasanu, dr. Ioan Ratiu si gradinitele nr. 3, nr. 18, nr. 9 si dr. Ioan Ratiu.

Momentan se pregateste eliberarea studiilor de fezabililate si a proiectelor tehnice. Data limita a finalizarii este 30 iulie. Lucrul insa merge greu, deoarece presupune multe masuratori si consultatii cu fiecare Consiliu de conducere din institutiile de invatamant. Proiectarea caietelor de sarcini pentru viitorii constructori se va efectua doar dupa aceste demersuri.

Lucrarile decurg conform proiectului si la sala de sport cu 150 de locuri de la Scoala George Baritiu, din Turda Noua. Acest obiectiv se va finaliza in luna septembrie, cand va avea loc si taierea panglicii. Datorita dotartilor coraspunzatoare, acolo se vor putea desfasura chiar si activitati sportive nationale si internationale.

Este promitator si cazul bazinul de inot. Documentatia necesara a fost inaintata Companiei Nationale de Investitii si Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

„Asteptam primul raspuns de la ei, pentru a vedea ce e de facut in continuare”, a precizat Stefanie.

Apa, canale, poduri si locuinte

Edilul a vorbit si despre hotararea Consiliului local in care s-au aprobat banii pentru obiectivul Apa si canalizare in Sfantul Ioan, Harcana si strada Petru Maior si de suma totala ce se rididca la 600.000 de lei. Momentan s-a lansat licitatia de executie, iar termenul de incepere al lucrarilor este mijlocul lunii august.

Printre prioritati era si pasarela metalica de peste Aries, din zona capatului strazii Constructorilor. A amintit ca aceasta nu va fi de folos doar pietonilor, ci si masinilor pana la 7,5 tone.

La capitolul locuinte, edilul a facut referire la situatia blocului ANL cu 48 de apartamente de pe strada Zambilelor si la revizuirea documentatiei tehnice, din cauza sumei fixe alocate. Deoarece aceasta nu poate fi depasita, proiectantul are o sarcina grea.

In cazul blocului de locuinte sociale, dupa ce Studiul de fezabilitate si indicatorii au fost aprobati de Consiliul local, actele necesare s-au inaintat catre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, in vederea obtinerii finantarii.

La blocul O din sensul giratoriu este o mica problema, dar si in cazul acestui imobil a fost deschisa finantarea licitatiei proiectului de reabilitare.

Un teatru mai frumos de Zilele Turzii

Cu toate ca lucrarile intense ce se efectueaza la Teatrul Municipal Turda nu se vad la suprafata, cladirea intinereste pe zi ce trece. Consolidarile, subzidirile sunt in toi, iar in curand va incepe reabilitarea acoperisului.

Primarul a promis ca pana la Zilele Municipiului se va termina reparatia acoperisului si fatadizarea.

Tot la teatru se pregateste un studiu de fezabilitate pentru amenajarea unei centrale termice si schimbarea instalatiilor electrice, de apa si canal din interior.

Ramanand la domeniul culturii, am aflat ca se fac demersurile pentru un proiect de reabilitare si pentru Casa de cultura a municipiului, de pe strada Avram Iancu.

„Nimeni din primarie nu taie panglici la activitatile pe care le-am derulat investitional, dintr-un simplu motiv: am considerat ca este de bun simt sa ne facem datoria. Aceste obiective faceau parte din planul nostru zilnic de activitate si din programul nostru anual si pe perioada mandatului”, a subliniat Stefanie.