Intrucat acuzatiile pe care Avram Gal le-a adus serviciului de asistenta sociala, respectiv Florianei Prahoveanu, erau grave, trecute aproape prin filtrul invectivei, raspunsul a venit prompt in sedinta de consiliu de luni, 25 iunie. Discursul celei care se ocupa de asistenta sociala in municipiu a starnit, in cadrul sedintei ordinare, aplauzele celor prezenti.

Nu am mai asistat pana acum la acest tip de spectacol, in care intr-un cadru sec, oficial, de sedinta ordinara, oamenii sa-si exprime votul „pentru” intr-un mod atat de spontan

„Asistenta sociala nu face politica, spune Floriana Prahoveanu. Nu poate face nici acte de caritate. Acte de caritate poate face oricine si chiar au fost oameni care au contribuit substantial si care au dorit sa isi pastreze anonimatul, fiind multumiti cu faptul ca au ajutat. E regretabil ca in astfel de momente iese la iveala oponenta intre consiliu si executiv.

Domnul Gal trebuia sa fie alaturi. In ceea ce priveste munca mea, am un sef care sa o analizeze si sa se pronunte in momentul in care gresesc. Noi avem un cod etic. Avem un serviciu dintre cele mai grele: lucram cu valoarea umana. Daca vine cineva si discrediteaza acest lucru, comite un mare pacat”.

Raspunsul lui Gal nu a fost deloc unul plin de miezul docilitatii, ba mai mult, am avut impresia ca razboiul se mentine pe linia de plutire: ”Eu nu ma refeream la serviciul de asistenta sociala. Ma refeream la dumneavoastra strict.

Am in mana o cerere a unui cetatean de etnie rroma care se plange de lipsa de promptitudine a serviciului de asistenta sociala, care de 6 luni de zile nu a fost in stare sa rezolve problema unui adapost invadat de soareci si sobolani, problema pe care oamenii nu o pot stapani.”

Si daca vine vorba de meciuri cu galerii si aplauze, iata ca in cadrul sedintei s-a mai intamplat ceva inedit: au luat cuvantul doi cetateni de etnie rroma, dintre care unul se arata nemultumit de executiv si il apara cu fervoare pe consilierul Gal, „primul care a ajuns la Lut cand a izbucnit incendiul” si un al doilea, care, plin de intelepciune, indemna la o buna intelegere intre

Consiliul local si executiv si care si-a terminat de rostit cele cateva fraze in aplauzele celorlalti, devenite deja obisnuite.

Un lucru e cert: intre o parte a Consiliului si executiv exista un conflict real, dar capricos, de tipul conflictelor intre parinti si copiii aflati la varsta adolescentei. Daca porumbelul pacii da cateodata tarcoale deasupra Casei de Cultura „Ionel Floasiu”, de fiecare data o sfarseste fript la focul de tabara al vreunui partid.