Conducerea ADP Timisoara refuza sa convoace adunarea actionarilor, ceruta de 15 dintre cei 27 de consilieri locali Cererea de convocare a Adunarii Generale a Actionarilor de la societatea Administrarea Domeniului Public din Timisoara a fost refuzata.

15 dintre cei 27 de membri ai AGA, care sunt si consilieri locali ai municipiului, au cerut convocarea sedintei, in care urmau sa propuna dizolvarea Consiliului de Administratie (CA) al societatii, ai carui membri sunt considerati raspunzatori pentru suprataxarea soferilor care parcheaza in trei locuri din oras. CL Timisoara este actionarul unic al societatii comerciale.

"Am primit un raspuns neoficial cum ca noi, consilierii locali care am cerut convocarea AGA, nu avem calitatea necesara pentru a cere asta. Din punctul lor de vedere, AGA se convoaca cu acordul tuturor consilierilor, deci daca unul nu vrea, nu se mai tine.

Noi am luat in considerare statutul societatilor comerciale, care prevede ca este de ajuns acordul a 5% dintre membrii AGA", a declarat Sorin Grindeanu, liderul grupului PSD din CL Timisoara. "Prin forma in care au cerut intrunirea AGA, consilierii comiteau o ilegalitate. E prea complicat sa va explic de ce e ilegal si nu vreau sa le dau idei. S-au grabit.

A fost o scapare, nu au citit bine legea. Credeti-ma pe cuvant ca era ilegal", a declarat Liviu Barbu, directorul societatii.

Cei 15 consilieri care au cerut convocarea sedintei in data de 15 iunie fac parte din PSD, PD si PRM.