4 persoane din Alba, acuzate de inselaciune, au fost condamnate

Judecatoria Alba Iulia a condamnat la pedepse privative de libertate, insumand un total de 56 de ani de inchisoare, un numar de 14 persoane acuzate de inselaciune in forma calificata si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Concret, cei 14 inculpati au inselat zeci de cetateni cu sume de ordinul zecilor de mii de euro folosindu-se de asa-zisa metoda "Singer".

Cea mai mare pedeapsa, de 5 ani si 2 luni de inchisoare, a fost incasata de Gheorghe Lupu iar cea mai mica, de 1 an si 10 luni, de Ilie Sergiu Tica. Acesta din urma este singurul pentru care judecatorii au dispus suspendarea executarii pedepsei pe o perioada determinata.

In plus, inculpatii au fost obligati sa plateasca daune civile, daune morale si cheltuieli de judecata in valoare de 72.350 euro, 9.930 dolari si 27.865 lei. Nu mai putin decat 30 de persoane inselate s-au constituit parti civile in dosar. Sentinta Judecatoriei Alba Iulia nu este definitiva, inculpatii avand posibilitatea unui apel la Tribunalul Alba.

Inculpatii isi atrageau victimele prin anunturi de mica publicitate prin care promiteau sume foarte mari de bani in schimbul masinilor de cusut marca "Singer".

Cumparatorul solicita seria masinii despre care sustinea ca este buna, dar pentru a plati banii spunea ca e nevoie de inca o masina "pereche" pe care vanzatorul trebuia sa o achizitioneze de la o alta persoana, complice cu cumparatorul initial.

Proprietarul masinii de cusut credea povestea, se intalnea cu vanzatorul masinii "pereche" si o cumpara in schimbul a cateva mii de euro, fiind convins ca va castiga cel putin dublu dupa ce va vinde ambele masini. Ulterior, inculpatii isi pierdeau urma, astfel incat victima ramanea cu o paguba importanta si cu o masina de cusut fara valoare.