Intr-o prima faza lucratorii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate din Alba Iulia l-au identificat pe B.I.R., de 22 de ani, un student din Alba Iulia care detinea in locuinta sa 4,4 grame de hasis. Asupra sa au fost descoperite si cele 19 pastile, 4 de ecstasy si alte 15 de tip farmaceutic, dar cu un continut stupefiant.

Tot cu aceasta ocazie, a fost identificata o alta tinara consumatoare, M.G., de 21 de ani, tot studenta dar la o institutie de invatamint superior din municipiul Sibiu. Cercetarile ulterioare i-au condus pe oamenii legii la un alt tinar, N.S.L., in virsta de 24 de ani, student in Cluj Napoca, asupra caruia au fost gasite alte 17 grame de hasis.

Angajatii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate din Alba Iulia au stabilit ca acest din urma tinar era sursa de provenienta a drogurilor descoperite in Alba Iulia.

La extinderea cercetarilor, oamenii legii au identificat un alt tinar, C.R.P., de 23 de ani, student tot in Alba Iulia, despre care s-a stabilit ca era cel care cumpara drogurile din Cluj Napoca si le vindea in Alba Iulia contra sumei de 60 de RON.

Actiune cu urmari

„Cei patru aprovizionau cu hasis sau pastile comprimate de ecstasy, prietenii sau petrecerile private pe care le organizau sau la care erau invitati. Pentru doi dintre acestia s-a facut o propunere de arestare preventiva. Instanta de judecata a dispus insa cercetarea in stare de libertate. Cei patru sint cercetati pentru trafic si consum de droguri de risc si de mare risc.

Pentru faptele lor ei risca pedepsele cu inchisoarea, prevazute de lege, maximul fiind de 20 de ani de puscarie”, a declarat comisarul Ioan Costachi, adjunctul sefului Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate din Alba Iulia. In toata aceasta actiune, angajatii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate din Alba Iulia au muncit sub coordonarea procurorilor DIICOT.