Dupa doi ani in care fotbalul sibian a suferit din pricina rezultatelor dezastruoase, sportul rege pare sa reinvie in orasul de pe Cibin. Ieri, pe terenul de antrenament al Municipalului s-a auzit primul fluier al lui Marian Margarit, antrenorul care a primit misiunea de a duce Sibiul in liga a II-a.

In intirziere fata de celelalte formatii din liga a III-a, FC Sibiu si-a reluat, de ieri, antrenamentele. Sub comanda lui Margarit, s-au prezentat aproape 40 de jucatori, dintre care 10 au facut parte din formatia Soda Ocna Mures, echipa cu care FC a fuzionat zilele trecute.

„Practic, este scheletul formatiei cu care Soda Ocna Mures a terminat pe pozitia a treia a clasamentului sezonul trecut. Cred ca acum avem un lot bun, cu care putem incepe sa facem treaba. Lor li se adauga si ceilalti jucatori care au mai ramas din lotul vechi al formatiei, plus o sumedenie de juniori, care zilele trecute au cistigat titlul de campioana nationala la categoria republicani.

Cred ca este un lot bun, la care mai avem nevoie de citeva implanturi. Deocamdata sa treaca vreo citeva zile de pregatire, ca sa ne putem da seama de ce mai avem nevoie", spune Marian Margarit.

Il vor pe Maier

In acest moment, sibienii incearca sa se mai intareasca cu doi fundasi la marcaj. Pe linga acesti jucatori, sibienii vor sa mai dea o alta lovitura. Poarta discutii cu Ovidiu Maier, fostul decar al celor de la Soda Ocnna Mures, dar si al echipei FC Inter, in perioada de glorie. „Ar fi o lovitura de imagine, daca reusim sa-l aducem pe Maier.

Este un jucator foarte valoros si chiar daca are o anumita virsta este de mare valoare. Ar fi un regizor perfect pentru aceasta formatie. Deocamdata purtam discutii si sa vedem ce va iesi. Daca ne vom intelege si-l vom convinge, de luni, va aparea si el la antrenamente", spune Werner Keul.

Cantonament la Sibiu

Dat fiind timpul foarte scurt pe care il au la dispozitie pina la reluarea campionatului, fotbalistii sibieni vor avea parte de un program infernal in perioada urmatoare. Astazi, jucatorii au programate doua sedinte de pregatire, pentru ca miine sa dispute un joc de verificare intre componentii lotului. De saptamina viitoare, jucatorii vor intra in cantonament.

Stagiul de pregatire centralizat se va face la Sibiu. „Nu avem cum sa mai mergem in alta parte. Timpul este prea scurt. Nici sa facem un cantonament pe o perioada mai lunga de timp nu putem. Campionatul incepe destul de repede si atunci trebuie sa ne grabim in pregatire. Avem nevoie de o perioada de acumulari.

Din pacate, nu stiu cite meciuri de verificare vom apuca sa facem inainte de startul in campionatului", spune Margarit.

Din nou Keul

Dupa ce si-a jurat ca vrea sa iasa din fotbal si dupa ce Klaus Johannis a facut, de asemenea, publica despartirea de el, Werner Keul se intoarce. Nu in orice functie, ci in aceea de presedinte al Consiliului de Administratie al echipei. „Am acceptat sa revin asupra deciziei si sa mai stau, macar un an, in aceasta functie.

Cred ca am capatat destula experienta si stiu ceea ce ar trebui sa fac. Este un nou inceput. Si acum sint convins ca cea mai buna afacere o faceam daca ieseam definitiv din fotbal, dar asta este. Acum am plecat pe acest drum si sper sa nu mai patim ca-n anii trecuti", spune Keul.

Vor promovarea

Chiar daca n-au sutinut nici macar un meci amical si lotul este, inca, sub semnul intrebarii, conducerea formatiei sibiene, reprezentata de fostul goalkeeper Florin Cotora, investit in functia de director sportiv, spera in promovare. „Ca la orice inceput de drum, planurile sint facute. Noi ne dorim performanta si asta inseamna promovare in liga secunda. Alta varianta nu exista.

Va fi mult de munca, dar cu totii sintem entuziasti. Vrem sa facem din nou fotbal de calitate. In primul rind ne dorim ca echipa sa promoveze, dar in acelasi timp vom face tot posibilul sa dezvoltam sectiile de copii si juniori", spune Cotora.

Doar discutii

Prezent la reunirea lotului de ieri, Werner Keul se felicita pentru faptul ca a batut palma cu Soda Ocna Mures si nu cu Atleticul. „Am facut o afacere mult mai buna. Sint bucuros ca am luat aceasta decizie. Colaborarea cu Atleticul nu se dorea cu adevarat. Era mai mult o impunere. Acum fiecare mergem pe drumul nostru si sper ca noi sa iesim invingatori", spune Keul.