PSD Cluj cere sprijinul cetatenilor pentru promulgarea legii pensiilor. Membrii PSD vor demara incepand de saptamana viitoare o campanie de strangere de semnaturi pentru majorarea punctului de pensie.

Initiativa social democratilor vine dupa ce presedintele Traian Basescu a intarziat ratificarea actului normativ privind cresterea pensiilor. Social democratii clujenii spera sa stranga cateva zeci de mii de semnaturi in favoarea majorarii pensiilor. Listele ar urma sa fie inaintate lui Traian Basescu pentru a-l convinge sa promulge legea.

De asemenea, social-democratii pregatesc si o campanie de informare a a clujenilor privitor la obligativitatea contributiei la fondul de pensii privat. Potrivit estimarilor realizate de catre conducerea PSD, aproximativ 75 de mii de clujeni vor trebui sa contribuie la pensiile private din pilonul II.

Pentru informarea acestora memebrii PSD vor tipari pliante cu informatii despre pensiile private obligatorii si le vor distribui tuturor celor interesati. Campania de informare se va termina in acesta toamna.