O parte din angajatorii clujeni nu respecta inca prevederile legislatiei muncii. Din cei aproape 23.000 de firme active din cluj, aproximativ 2000 nu au depus inca registrul electronic al anagajatiilor. Reprezentantii ITM ii avertizeaza pe angajatorii care nu au transmis inca documentul, ca de saptamana viitoare vor fi amendati.

Registrul electronic al anagajatiilor va inlocui incepind cu 1 ianuarie 2008 toate intregul sistem al evidentei muncii. Pestre 2000 de angajatori au omis insa sa depuna documentele in forma solicitata. Mai mult inspectorii ITM se confrunta cu nereguli si in privinta firmelor care au depus registrul electronic.

“Fiecare modificare privind datele angajatilor trebuie transmisa catre ITM in termen de maxim 5 zile. Din verificarile intreprinse de inspectorii nostrii s-a constat ca o parte din angajatori nu respecta acesta prevedere », a declarat Daniel Pacurariu, inspector sef ITM.

Neconformitaea cu aceste prevederi poate atrage amenzi cuprinse intre 2000 si 5000 de lei.

Registrul electronic al anagajatiilor poate sa fie transmis catre Inspectoratul Teritorial de Munca prin trei modalitati. Acesta poate fi completat on-line pe site-ul Inspectiei Muncii, paote fi transmis prin mail, pe baza de semnatura electronica; sau poate fi depus la sediul ITM, pe suport electronic.

Documentul cuprinde elemente de indentificare a salariatilor functia sau ocupatia conform COR, tipul contractului individual de munca, data si termenul incetarii contractului individual de munca.

Aplicatia care permite completarea Registrului electronic se gaseste la adresa de internet http://itmonline.inspectiamuncii.ro.