Traseul camionelor de tonaj mare ale companiei Bechtel in zona va fi supravegheat de radarele politiei. Masura a fost impusa de prefectura Cluj dupa ce locuitorii comunei Iara au blocat accesul autobasculantelor companiei americane. Autoritatiile cauta in continuare solutii pentru devierea traficului masinilor apartinind Bechtel.

Peste 50 de persoane, din comunele Baisoara, Iara, Valea Ierii, Savadisla si Mihai Viteazu au blocat drumul care permitea accesul autobasculantelor Becthel.

Pentru a evita incidentele de acest gen prefectura a solicitat politiei amplasarea de radare mobile pe drumul judetean 107.

"Am discutat mai multe solutii, pentru fiecare din institutiile implicate. Politia va gandi un plan de masuri care implica inclusiv limitari de tonaj, de viteza, pentru anumite portiuni de drum, de asemenea va permanentiza controalele si va fi mai prezenta cu radare pe aceste zone” a afirmat Alin Tise .

Institutia prefectului impreuna cu reprezentantii companiei Bechtel au identificat deja un drum ocolitor care trece prin comuna Sandulesti. “Acesta este un drum privat utilizat de catre compania Holcim si de inca alti trei operatori economici.

Voi avea o intilnire cu acestia si voi incerca sa obtin acordul lor pentru ca masinile Bechtel-ului sa poata trece pe acolo“, a spus Alin Tise. De asemenea compania Bechtel s-a aratat dispusa sa construiasca un pod peste Aries. Acesta va fi terminat in aproximativ 3 luni si va reprezenta un avantaj atat pentru localnici cat si pentru compania americana care va scuti astfel 70 de kilometri.

Prefectul Alin Tise i-a avertizat pe locuitorii care au blocat drumul judetean 107 ca acesta fapta cade sub incidenta codului penal. Acesta va organiza lunar intilniri cu toti factorii implicati, pana la rezolvarea definitiva a situatei