La Serviciul de Medicina Legala din Ploiesti exista doar opt spatii pentru pastrarea cadavrelor in vitrinele frigorifice. Astfel, in zilele in care sunt mai mule persoane decedate, singura solutie este sa ii inghesuie unii peste altii. „Au fost la un moment dat 14 cadavre. Ce puteam sa facem? Doar nu le lasam pe unele afara si pe altele le bagam la vitrina frigorifica.

I-am pus unul peste altul”, ne-a declarat doctorul Dan Draghici, seful Serviciului de Medicina Legala Ploiesti. Din cauza temperaturilor foarte ridicate, zilele trecute, Laboratorul de Medicina Legala a ramas timp de o ora fara spatii frigorifice. Aceasta pentru ca, frigiderele s-au oprit. „Am dat drumul la aer conditionat si, dupa o ora au repornit.

Sunt aparate vechi si caldura exagerata le-a facut sa cedeze”, a mai precizat doctorul Dan Draghici. Daca de persoanele decedate in spital se ocupa, de regula, familiile, problema o reprezinta boschetarii si cei fara identitate, care stau la morga pina se finalizeaza anchetele.

Temperaturile ridicate au dat peste cap si activitatea din laboratoarele de analize medicale. Pentru ca aparatele nu fac fata temperaturilor foarte ridicate, exista riscul ca rezultatele investigatiilor sa nu iasa asa cum ar trebui. Conducerea Spitalului Municipal Ploiesti a dotat laboratorul de analize cu ventilatoare tocmai pentru a asigura o temperatura cat mai normala de lucru.