Administratie

Primariile din judetul Suceava sunt intr-o criza financiara reala

Stela Acatrinei considera ca bugetele locale au inregistrat un deficit major in mai cu seama din cauza infiintarii unor noi commune incapabile sa se sustina financiar. >Monitorul de Suceava

Strazile recent asfaltate, “mutilate” de parcari facute „dupa ureche”In lupta pentru locuri de parcare, sucevenii recurg si la practici ingenioase.

Noua “moda” pentru crearea locurilor de parcare in cartierele Sucevei nu mai este doar cea de ocupare a spatiilor verzi din preajma blocurilor, ci si cea de transformare a trotuarului in loc de parcare, delimitat cy ajutorul unor santuri. Monitorul de Suceava

Florin Ghiorghita:„Voi candida la Primarie si o sa ma bat pentru obtinerea postului” Viceprimarul Florin Ghiorghita sustine ca majoritatea lucrarilor de infrastructura din Botosani vor fi finalizate in maxim 1 an. Monitorul de Botosani

Primaria vrea „centura“ inapoi Municipalitatea pietreana intentioneaza sa redevina stapina pe soseaua de centura a orasului, ca sa ii puna la punct trotuarele si gurile de canal.

Sectorul de drum ocolitor, destinat in special autovehiculelor grele, a fost dat pe vremea fostului primar din avutia municipiului in cea a statului, in administrarea Ministerului Transporturilor Constructiilor si Turismului. Scopul declarat la acea vreme era refacerea carosabilului, pentru ca drumul era plin de gropi si Primaria n-avea bani sa-l repare.

MTCT l-a dat imediat in grija Companiei Drumuri Nationale si Autostrazi care nu a efectuat pana acum decat lucrari superficiale. Monitorul de Neamt

Asfalt de un milion de euro la Secuieni Proiectul de asfaltare a doua drumuri din comuna Secuieni, intirziat din cauza modificarii documentatiei si a finantarii, a ajuns, in sfirsit, la faza de aplicare a covorului asfaltic, lungimea totala a soselei este de 6,4 kilometri. Proiectul este finantat din fonduri SAPARD.

Monitorul de Neamt

Va fi schimbat prefectul? Un zvon circula tot mai insistent pe culoarele politicii iesene: prefectul Nicusor Paduraru ar urma sa fie inlocuit in citeva saptamini. Deocamdata inlocuirea nu a fost confirmata oficial dar principalele partide politice au inceput sa se intereseze de scaunul lui Nicusor Paduraru.

Jurnalul de Est

Asociatie mamut cu 40 de primariiRegia Autonoma Judeteana de Apa si Canal (RAJAC) Iasi se va asocia cu 40 de consilii locale ale oraselor si comunelor din judetul Iasi unde furnizeaza servicii pentru a obtine cat mai multe fonduri europene in vederea modernizarii infrastructurii pe care o are in administrare.

Astfel, RAJAC si cele 40 de consilii locale au infiintat Asociatia Serviciilor de Apa Canal din Iasi (ARSACIS). Capitalul majoritar al asociatiei urmeaza sa fie detinut de catre Consiliul Judetean Iasi, care are in subordine RAJAC. Ziua de Iasi

Eveniment

Studentii il ameninta iarasi pe Adomnitei cu proteste Conducerea Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR) a trimis Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) o scrisoare oficiala prin care cere respectarea obligatiilor asumate de cele doua parti.

Jurnalul de Est

Cod Rosu la Universitatea Petre Andrei 5 mii de studenti si 200 de cadre didactice de la Universitatea „Petre Andrei“ sint in pericol: un organism de specialitate cere retragerea acreditarii.

Agentia de Asigurare a Calitatii in Invatamintul Superior a acordat calificativul „lipsa de incredere“, ceea ce inseamna ca UPA nu indeplineste standardele nationale pentru desfasurarea activitatii. Jurnalul de Est

Economie

Investitie de 115 milioane euro pe fostele terenuri ale Iasitexului Compania israeliana Plaza Centers care a achizitionat recent 4,6 hectare de la firma ieseana va construi aici un centru comercial in suprafata de 54.000 metri patrati si birouri pe 15.000 metri patrati. Investitia va fi in valoare de 115 milioane euro.

Ziarul de Iasi