Fostul director al Oficiului pentru Protectia Consumatorului Cluj, Mircea Avram se retrage din conducerea institutiei. Acesta a refuzat functia de consilier principal al viitorului Inspectorat Regional pentru Protectia Consumatorului. Interimatul la conducerea OPC va fi asigurat de inspectorul Lenuta Suteu

Procesul de schimbare a conducerii oficiilor judetene pentru protectia consumatorului a inceput in urma cu o luna, cand a fost promulgata o ordonanta privind reorganizarea Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorului.

Potrivit actului normativ vor fi infiintate unitati regionale ale institutiei. Acest fapt presupune organizarea de concursuri pentru ocuparea functiilor de directori a Oficiilor Judetene pentru Protectia Consumatorului.

Mircea Avram spune ca nu se va mai prezenta la concursul pentru conducerea Inspectoratului de protectie a consumatorului datorita felului in care a fost inlaturat din functie. Acesta reclama faptul ca institutia pe care o conduce functioneaza la parametri optimi astfel incat schimbarea sa din functie nu este justificata.

In perioada in care am fost la conducerea acestei institutii am incercat sa inlatur teama inspectorilor de a controla. Am incercat sa raspundem tuturor solicitarilor venite de la cetateni, a declarat Avram.

Mircea Avram este singurul director OPC din tara care a refuzat functia oferita de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului.