Consilierii judeteni braileni au decis demararea licitatiilor pentru construirea unui pod peste Dunare si a unui aeroport, obiective care ar putea conduce la constituirea mult discutatului Megapolis Galati-Braila. Primele proceduri pentru contractarea firmelor care se vor ocupa de aeroport si de pod vor debuta pe data de 15 august cand vor fi puse in vanzare caietele de sarcini.

Dupa obtinerea tuturor avizelor podul peste Dunare va trebui finalizat in 72 de luni. Acesta va avea o liungime de 20 de kilometri si va lega judetele Braila si Tulcea. Constructia va dispune de patru benzi de circulatie si de trotuare cu latimea de 1,5 metri.

In primele 24 luni va fi organizata licitatiei, iar urmatoarele 48 de luni se va trece la faza executiei podului.

Aeroportul se va ridica pe o suprafata de 413 si se va ridica pe pe raza comunei Vadeni, iar constructia acestuia va dura trei ani. Costul total al investitiei este de aproape 17 milioane de euro.

Consiliul Judetean va scoate la licitatie terenul din comuna Vadeni la un poret de 0,5 euro. Conform calculelor efectuate de reprezentantii institutiei taxa de redeventa ar trebui sa aduca anual judetului circa 7 milioande de euro.