„Spre deosebire de alti artisti care au venit sa concerteze la Sibiu, Goran Bregovic a avut o singura pretentie, privind luminile, sa fie alb-galbui. In rest, au existat pretentii tehnice obisnuite, pe care le-am putut satisface fara probleme", a precizat Ovidiu Dragoman, directorul Casei de Cultura a Muncipiului Sibiu.

Cazat la hotelul de patru stele Ramada, in apartamentul prezidential unde a locuit pentru citeva zile si Julio Iglesias, Goran Bregovic va ramine in oras pina astazi. Organizatorii concertului au spus ca artistul nu a avut pretentii exagerate, fiind un oaspete normal al hotelului.

Inspirat de Fanfara Ciocirlia

La concertul de la Sibiu, intitulat „Povesti si cintece de la nunti si inmormintari", cintaretul sirb a fost acompaniat de „Wedding and Funeral Orchestra". Iubitor al muzicii romanesti, Goran Bregovic a marturisit ca asculta cu mare placere Fanfara Ciocirlia. „Cel mai mult imi place Fanfara Ciocarlia. Am toate albumele acestei trupe", a declarat Bregovic.

Nascut in 22 martie 1950, la Sarajevo (Bosnia-Hertegovina), Bregovic a devenit cunoscut marelui public mai ales in perioada colaborarii sale cu celebrul regizor Emil Kusturica.