Primarul comunei timisene Bara, Ioan Lazarescu, a pendulat, in ultimii trei ani, intre PD si PSD de cinci ori. Luna trecuta, edilul si-a scris adeziunea la PSD in data de 1 iulie, iar in 24 iulie s-a razgandit si a semnat o cerere ca vrea inapoi in PD.

Traseul sau politic de la alegerile din 2004 pana acum arata cam asa: PD - PSD - PD - PSD - PD. Lazarescu are o justificare pentru migratia sa: "Nu ne baga in seama nimeni in comuna asta. Suntem in impas financiar. Din 1 aprilie nu mai avem iluminat stradal, nu avem cu ce plati salariile. Credeam ca o sa ma ajute careva.

Am semnat adeziunea la PD din nou pentru ca... Nu stiu, nu mai gandesc cum trebuie. Speram ca PSD se va uni cu PD...", a declarat, pentru Romania libera, primarul localitatii. Lazarescu spune ca daca PD nu il va mai primi inapoi, va ramane independent. "Oricum, mai rau de atat nu se poate pentru comuna asta", spune el.

Localitatea a primit de la Directia Finantelor Publice Timis, in urma rectificarii de buget, 210 milioane lei vechi pentru trei luni, dar banii ajung, insa, numai pentru plata datoriilor acumulate in luna iunie. "Cu Consiliul Judetean nu am nimic, presedintele Constantin Ostaficiuc (PD, n.r.) a fost foarte atent cu noi, a incercat sa ma ajute de cate ori a fost nevoie.

De la Directia de Finante mi se spune ca sumele se aloca pe baza unui algoritm fix. Nu stiu ce sa mai fac", a precizat Lazarescu.

Deputatul de Timis, Valeriu Tabara, spune ca primarul este o victima, pentru ca edilului i s-ar fi oferit bani ca sa treaca in PSD. "Nu i-am dat noi nici un ban. Avem peste zece primari de la PD care vor sa vina inapoi la noi.

Au auzit ca primariile PSD sunt ajutate spre deosebire de cele ale PD, pentru ca parlamentarii nostri au facut lobby pentru fonduri, in timp ce democratii si liberalii folosesc drumurile la Bucuresti cu alte scopuri", a declarat Sorin Grindeanu, primvicepresedinte PSD Timis.

De la alegerile din 2004, 20 de primari ai PSD au trecut la alte partide. In situatia financiara a comunei Bara se afla alte 16 primarii din judet, sase dintre ele intrand in incapacitate de plata.