Eveniment

Trei zile de rock pe pista Aeroportului Cluj. Clujenii amatori de muzica rock vor avea parte la sfarsitul saptamanii de trei zile de concerte pe pista Aeroportului International, in cadrul Festivalului “Maximum Rock”.

La editia din acest an, a saptea, si-au anuntat prezenta 19 trupe, atat din tara, cat si din strainatate. Capul de afis va fi tinut de celebrele trupe U.D.O., din Germania, ce abordeaza stilul heavy metal,

si trupa de trash metal, Overkill, din Statele Unite ale Americii. (Ziua de Cluj)

Administrativ

120.000 de euro pentru profesionistii din administratia clujeana. Consiliul Judetean, in parteneriat cu Asociatia de Dezvoltare Rurala Somes-Nadas, Asociatia Microregionala Campia Transilvaniei Judetul Cluj

si cu Asociatia Microregionala Vaile Somesului, va aplica, in cadrul unui program de finantare Phare, proiectul “Profesionisti in administratie, strategii pentru modernizare”, in valoare de 119.375 de euro.

Oficiul de Plati si Contractare Phare din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor a lansat programul “Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local”, in cadrul Programelor Phare 2005 si Phare 2006,

in valoare de 9.210.000 euro (din care 6.900.000 de euro reprezinta contributia PHARE si 2.310.000 euro reprezinta cofinantarea nationala de la Guvernul Romaniei). (Ziua de Cluj)

APIA Cluj vrea masini de teren si ATV-uri. Angajatii Agentiei pentru Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Cluj au cerut Guvernului sa ii doteze cu masini de teren si cu ATV-uri,

pentru echipele de control care verifica fermele din zona montana a judetului. (Romania libera editia de Transilvania Banat)

Zona Rachitele-Prislop,in cursa fondurilor structurale. Consiliul Judetean a aprobat proiectul tehnic privind “Modernizarea Infrastructurii de Acces in Zona Turistica Rachitele - Prislop - Ic Ponor”.

Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Judetean va apela la fondurile structurale destinate Programului Operational Regional 2007-2013.

Bugetul total eligibil al proiectului este de 19.567.303 euro. (Ziua de Cluj)

Economic

Clujul se cearta la Bursa . Cei doi administratori clujeni din fruntea BVB, Petru Prunea si Rares Nilas, sunt implicati in scandalul de la varful institutiei.

Doi membri clujeni ai Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (CA-BVB) s-au angrenat in disputa iscata in institutie. Petru Prunea l-a facut infractor pe Rares Nilas, despre care spune ca actioneaza la limita legalitatii, iar ultimul i-a cerut sa isi probeze acuzatiile.

Conflictul a aparut odata cu demisia administratorului Cristian Sima. (Ziua de Cluj)

Presa. Afacere de Sibiu. Intre afacerile care au dezvoltat piata economica a judetului si-a facut loc, dupa revolutie si presa. Subiect relativ tabu,

Potrivit Media Index, un proiect finantat, in parte, de Ambasada SUA la Bucuresti, pe teritoriul judetului Sibiu activeaza ori si-au rezervat spatiu de difuzare, nu mai putin de 26 de organizatii de presa.

Numarul real al celor care, in momentul de fata, produc material jurnalistic - fie audio-video, fie tiparit - este 16.

La Registrul comertului, insa, pe judetul Sibiu sunt inregistrate nu mai putin de 69 de societati comerciale care au inregistrat ca obiect principal de activitate, domeniul media. (Ziarul de Sibiu)

Epurare europeana la agentiile imobiliare clujene. Introducerea standardului european la nivelul agentiilor imobiliare ar putea duce la scaderea numarului de societati clujene si la profesionalizarea pietei, considera expertii in domeniu.

Oficiul pentru Protectia Consumatorilor (OPC) Cluj a amendat cu 60.000 de lei doua agentii, pentru deficiente in activitate. (Ziua de Cluj)