Doar cinci improprietariri!

Au trecut aproape 7 luni de cind prefectul Alin Tise a fost in Feleacu si a inceput parcelarea terenurilor

Pentru a treia oara, locuitorii comunei Feleacu ies in strada pentru a-si cere drepturile de proprietate pe care sustin ca le au asupra pamintului de la Statiunea Pomicola Cluj. Aproximativ 300 de persoane au semnat pentru a participa la protest, care va porni la 9.30 din Piata Avram Iancu, va ajunge in fata Prefecturii si se va incheia la ora 11 la Primaria Cluj-Napoca.

„Protestam pentru ca oamenii din comuna Feleacu nu au fost inca pusi in posesie cu aceste paminturi, desi toti au extras de la Cartea Funciara cum ca le apartine de drept“, a declarat ieri unul dintre protestatari, Stefan Balea.

Felecanii dau vina pe Comisia Locala de Fond Funciar, care a promis in repetate rinduri ca va solutiona dosarele celor peste 100 de persoane ce revendica aici pamint.

In ianuarie 2007, prefectul Clujului, Alin Tise, s-a deplasat personal pentru a incepe parcelarea terenurilor. Totul s-a dovedit a fi, insa, doar un joc de scena, deoarece pina acum abia cinci persoane au fost improprietarite. „S-au semnat tot felul de memorii, au fost numeroase promisiuni, si nu s-a facut nimic!“, spune exasperat Stefan Balea, ai caror parinti revendica teren aici.

10 miliarde pentru masuratori

Reprezentantii Comisiei Locale de Fond Funciar (CLFF) spun ca pina acum au fost reanalizate toate dosarele revendicatorilor, insa procesul de improprietarire merge foarte greu, deoarece specialistii comisiei nu pot face masuratorile necesare si nu exista o harta topografica pentru a ajuta la parcelare.

Ca o solutie, Primaria Cluj-Napoca va organiza peste 2 saptamini o licitatie prin care va fi aleasa o firma specializata in masuratori topografice. „Ne-am gindit la aceasta solutie mai tirziu, insa este singura rezolvare. La rectificarea de buget s-au alocat in jur de 10 miliarde de lei vechi pentru aceasta licitatie.

Acum vom vedea ce oferte vor fi“, a declarat presedintele CLFF, viceprimarul Boros Janos. Licitatia va avea drept scop identificarea si parcelarea terenurilor trup Stini si trup Cararele, situate in fostul perimetru al Statiunii de Cercetare.

Fara clarificarea situatiei terenului, Guvernul nu poate lua o decizie nici in favoarea oamenilor, nici pentru stabilirea suprafetei pentru cercetare cu care Statiunea de la Cluj urmeaza sa ramina.