Peste 100 de locuitori din satul Feleacu, au protestat astazi in fata Prefecturii din Cluj. Motivul protestului il constituie nerestituirea terenurile promise din zona livezilor Palocsay.

Manifestantii s-au adresat intai prefecturii. Reprezentantii institutiei spun insa ca au solicitat deja guvernului mai multe sute de hectare pentru felecani, iar improprietarirea excede competentele institutiei prefectului.

Fara identificarea exacta a parcelelor procesul de repunere in posesie este din punct de vedere legal, imposibil. Reprezentantii primariei clujene au declarat ca pe 27 august se va face o licitatie publica in urma careia va fi angajata o firma specializata in lucrari topografice.

Aceasta va face masuratorile si parcelarea terenului din zona Palocsay. Dupa semnarea contractului cu firma respectiva, localnicilor din Feleacu li se va comunica data la care i improprietariti. Din estimarile nostre primele parcele de tren vor merge catre propritari in luna noiembrie a declarat Boros Janos, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

Satenii din Feleacu nu au fost multumiti de raspunsul viceprimarului clujean. Ei spun ca se vor intalni in cadrul unei sedinte si vor lua masuri pentru ca autoritatile sa le dea ceea ce li se cuvine de drept.