Semedo, om de o repriza

Foto CANTOR Zoltan

Executia exceptionala a lui Semedo nu a fost de ajuns pentru a tine in Gruia toate cele 3 puncte

Un meci frumos, placut, asa poate fi caracterizata partida dintre CFR Cluj si Poli Timisoara. S-a terminat la egalitate, un rezultat echitabil, dupa aspectul jocului. In 10 oameni, timisorenii au reusit timp de 20 de minute sa apere un punct pretios intr-o deplasare in care porneau ca outsideri.

In lipsa lui Mckain, eliminat, banatenii au rezistat eroic, aparindu-se in ultimele minute pe doua linii. De partea cealalta, clujenii au beneficiat de un Semedo in zi mare. Cu toate acestea, fotbalistul a cedat fizic in repriza a doua si formatia din Gruia si-a pierdut din periculozitate.

Dupa o prima parte reusita, incununata cu un gol in chiar debutul meciului, portughezul Semedo si-a terminat bateriile in mitanul secund. Om de baza in registrul tactic imaginat de Ioan Andone, fotbalistul a dat culoare jocului in prima repriza, fiind unul dintre cei mai buni oameni de pe teren. Incursiunile pe banda dreapta si combinatiile cu Trica au creat panica in defensiva alb-violetilor.

Mai mult, cei doi au fost responsabili cu marcarea celui de-al doilea gol clujean.

„Greseli colective“

Ambele reusite semnate de Plesan, in minutele 12, respectiv 65, au venit in urma unor faze fixe tratate cu superficialitate de clujeni. Ioan Andone s-a declarat indignat de modul in care elevii sai au primit golurile, mustrindu-l totodata si pe portarul Stancioiu pentru plasamentul gresit de la centrari: „Am luat doua goluri identice, cu capul, de la Plesan.

Edi (n.r., Stancioiu) ar fi putut retine a doua minge. Asta este, se mai intimpla. Trebuie sa ne analizam pe noi mai bine. Am primit goluri pe fondul unor greseli colective. Este inadmisibil“, a tunat la final antrenorul „feroviarilor“ clujeni. „Vina imi apartine numai mie la cele doua goluri. S-au pierdut doua puncte din cauza mea, dar trebuie sa mergem inainte.

Am avut si ghinion. Daca era gol la penalti se uitau, probabil, greselile mele“, a completat Stancioiu.

Balaj, „tinta“ ambelor parti

Finalul l-a adus in prim plan pe arbitrul Cristian Balaj, contestat pentru prestatia sa atit de conducerea clujeana, cit si de oficialii Timisoarei. „A fost un meci de mare lupta, cu citeva faze discutabile.

Este abia a doua etapa“, a declarat presedintele Iuliu Muresan, completat de Paszkany, principalul finantator al CFR-ului: „Eu imi mentin parerea ca la astfel de meciuri trebuie adusi arbitri straini, chiar daca nu sint de valoare. Am mai avut un 11 metri la Didi, la inceputul reprizei secunde. In plus, Stancu trebuia eliminat la faza penaltiului corect acordat.

Balaj a arbitrat ca pe vremea lui Ceausescu, la un meci Romania - URSS, cind arbitrul era bulgar si nu voia sa supere «Maica Rusie». Cel mai ciuda imi este ca puteam cistiga si cu arbitrajul potrivnic“.

Pe de alta parte, patronul Timisoarei, Marian Iancu, a fost mai vehement, categorisind arbitrajul drept „nemernic“: „Nu este normal ca intr-un astfel de meci sa elimine un jucator intr-un moment esential al meciului. A fost un arbitraj nemernic.

Este un campionat nemernic“, a rabufnit boss-ul timisorean, care si-a inceput apoi acuzele la adresa Federatiei Romane de Fotbal: „FRF este o secta care iti interzice sa vorbesti si sa te adresezi instantelor de judecata atunci cind te simti pacalit.“