Fostul prefect, apolitic, Ionel Izina, aflat in concediu de odihna, a preferat sa „nu dea ochii cu presa;, iar noul inalt functionar public, Zorinel Nilculce, se abtine, deocamdata, de la orice fel de comentariu, asta pana miercuri sau joi, atunci cand, se pare, va fi numit oficial in functie. CV-ul noului Prefect de Teleorman, Zorinel Niculce, este destul de bogat.

S-a nascut in comuna Putineiu, judetul Teleorman, iar de la varsta de doi ani s-a mutat impreuna cu familia in Rosiorii de Vede, unde a absolvit cursurile generale, gimnaziale si liceale.

Dupa terminarea liceului s-a inscris la Institutul Politehnic Bucuresti, Facultatea de Electrotehnica, pe care a absolvit-o, in anul 1985, cu rezultate foarte bune, fiind repartizat ca inginer stagiar la fosta IPTE Alexandria, unde a lucrat timp de cinci ani.

Este licentiat al Academiei de Studii Economice Bucuresti.

A participat la concursul pentru ocuparea postului de director economic la SC Urbis din Rosiorii de Vede, pe care l-a si castigat, unde lucreaza aproximativ trei ani, dupa care a obtinut functia de sef serviciu financiar-contabilitatea la fostul IAS din Rosiori, dupa doi ani fiind promovat in functia de director general.

Din iunie 2005 ocupa functia de director executiv adjunct(economic) la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Teleorman.

Este casatorit, sotia, originara din Ardeal, fiind de profesie inginer chimist. Are doi copii, fata studenta la facultatea de Medicina Bucuresti, iar baiatul elev in clasa a-XII-a la Liceul „Anastasescu” din Rosiorii de Vede. Locuieste in casa parintilor sai impreuna cu familia si conduce un autoturism marca Cielo, fabricat in anul 1992.

Referitor la activitatea politica se poate spune ca noul prefect Zorinel Niculce a devenit, din convingere, inca din anul 1992, membru al Partidului Alianta-Civica, considerand ca „tara trebuia sa fie condusa de intelectuali”.

Odata cu unificarea Partidului Alianta-Civica cu PNL, in iunie 2003, a imbratisat doctrina liberala, la care, cu parere de rau, trebuie sa renunte atata timp cat va ocupa functia de Prefect al judetului Teleorman.

Este convins, insa, ca, din aceasta ipostaza, nu-si va trada principiile si va veghea ca legea sa domneasca in administratia publica, ale carei servicii sa fie puse in slujba cetateanului.