Surpriza este cu atat mai mare pentru necunoscatori cu cat fiica acestuia, presedintele PD Prahova, domnisoara Roberta Anastase, castigase o prima batalie in lupta cu cel mai inversunat adversar al sau, veterana Paula Ivanescu, pe care o debarcase de la conducerea locala a partidului.

Am spus pentru necunoscatori pentru ca “prietenii stie” ca Anastase - Lupul cel Batran - nu a capitulat de nebun, sau de vreo boala necrutatoare. Nicidecum.

N-ar fi lasat el pe Robertica - Lupita - singura in preajma ghiarelor ascutite ce se arata prin ungherele din PD daca Paula Ivanescu nu ar fi anuntat o conferinta de presa si daca nu flutura pe deasupra capului o fituica, mai ceva decat Catavencu, cu a sa scrisoare pierduta.

Din cate se spune, fituica nu era altceva decat o adeverinta de la Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii in care era trecut cum ca (si aici nu mai e surpriza pentru nimeni) Corneliu Anastase s-a cam jucat de-a politia politica inainte de ’89. Deh, ale tineretii pacate.

Asadar, cand a auzit Lupita ca Paula dorea sa arate tuturor cine este Famiglia Anastase si cam cum si-a pastrat Lupul cel batran naravul dupa ce si-a schimbat de mai multe ori parul pe la diverse partide pe unde a trecut l-a sfatuit direct: “Tata, tai-o! Bast ca lasi urme!”

De altfel, Corneliu Anastase, Lupul cel Batran, a fost de mai multe ori in atentia presei locale si nationale, facand obiectul mai multor anchete privitor la momentele de dinainte de 1989 dar si din timpul Revolutiei, cand se pare ca el a fost cel care a dat ordinul sa se sudeze portile la Uzina 1 Mai ca sa nu iasa muncitorii la miting si tot el ar fi chemat pompierii cu tunurile de apa.

Dupa care, pentru a scapa de furia muncitorimii din Ploiesti a plecat ca reprezentant al UPETROM in exil in tarile din spatiul sovietic.

Acest subiect comunist si nomenclaturist al Famigliei Anastase a fost evitat de fiecare data cu finete si tandrete de dupa fustite dragalase cu dantela de catre Lupita Roberta, care se pare ca a uitat cum arunca in batjocura cu coji de banane in copiii de aceeasi varsta ce stateau de noaptea la coada la puii “Fratii Petreus”

Cine crede insa ca Lupul cel Batran se va cuminti se inseala amarnic.

Din cate se aude, mai ceva ca inaintasul sau Zelea, Corneliu Anastase se va retrage si va conduce destinele PD Prahova din umbra, prin fiica sa Roberta, in timpul saptamanii de la sediul Conpet unde, in mod foarte curios este protejat de directorul liberal Liviu Ilas, iar in week-end din barlogul sau din munti - o prea draguta vila de pe Valea Doftanei.

P.S.

Contactat telefonic pentru a i se cere un punct de vedere, Corneliu Anastase, dupa ce si-a dat seama cu cine vorbeste, a preferat sa faca pe surdul mai intai - chipurile nu ne aude - dupa care ne-a inchis de fiecare data telefonul, in acest fel vaduvindu-va de toate negarile si dezmintirile pe care sigur acesta vi le-ar fi oferit dumneavoastra, cititorilor.