Eveniment

Probleme fiscale la brutarii si magazine. Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) a anuntat ieri ca nu mai putin de 85 la suta din cele aproximativ 160 de societati din domeniul panificatiei si moraritului,

care au fost luate la "puricat" de inspectorii fiscali pe parcursul saptamanii trecute, au fost gasiti in neregula. (Evz Transilvania)

Harta oportunitatilor de afaceri din Alba. Reprezentantii Consiliului Judetean Alba au realizat o harta care include zonele in care investitorii romani si straini pot dezvolta afaceri in judet.

Documentul contine circa 3.000 de hectare de teren, utilitatile care pot fi puse la dispozitie, facilitatile oferite, dar si distantele la care se situeaza amplasamentele fata de cele mai importante orase. (Romania libera editia de Transilvania Banat )

Economic

Profit de 80 de milioane de lei la Banca Transilvania. Banca Transilvania (BT) Cluj a obtinut in primul semestru un profit net de 79,5 milioane de lei, fata de cel de 58,1 milioane inregistrat in aceeasi perioada in 2006, releva raportul financiar al institutiei bancare.

Veniturile in primele sase luni s-au situat la 375 de milioane de lei, in comparatie cu cele de 244 de milioane in primul semestru de anul trecut, iar cheltuielile au crescut de la 167 la 248 de milioane de lei. (Ziua de Cluj)

Depozit bancar pentru pensionari. Banca Comerciala Carpatica a lansat un produs de economisre destinat doar pensionarilor. Sau, cel putin, celor carora pensia le permite sa mai puna si bani deoparte, pentru a putea profita de dobanda bancii.

Carpatica, banca ce are sediul principal in Sibiu, ofera acum depozitul Pensia Plus, un produs de economisire destinat exclusiv pensionarilor. Carpatica le ofera acestora posibilitatea sa economiseasca bani pentru pensie atat in lei cat si in valuta. (Ziarul de Sibiu)

Complex imobiliar clujean de 60 de milioane de euro in Buna Ziua. Italienii de la Mao Imobiliare si Elite Grup au demarat saptamana trecuta lucrarile la ansamblul rezidential din cartierul Buna Ziua.

Complexul va include peste 1.000 de locuinte si este proiectat cu functiuni de centru de cartier. Investitia totala este estimata la peste 60 de milioane de euro si va fi realizata in etape. (Ziua de Cluj)

Investitie in palinca blocata in Salaj. In cadrul fabricii de sampanie SC Spumante din Simleu Silvaniei ar urma sa fie construit cel mai mare antrepozit fiscal din Transilvania,

dar investitia este blocata din cauza accizarii cu 130 la suta a palincii. (Evz Transilvania)