Cautarile politistilor sibieni au luat sfirsit. Barbatul in virsta de 72 de ani, disparut in urma cu o saptamina din localitatea Cisnadioara, a fost gasit ieri dimineata. Medicii spera ca el sa supravietuiasca, desi nu se afla intr-o stare prea buna. Otto Jurgen Schwanke a fost identificat in zona Dealul Cucului, undeva intre localitatile Cisnadie si Cisnadioara.

Un cioban care avea stina in zona l-a gasit ieri dimineata, in stare de inconstienta. Speriat, omul a alertat salvarea si politia. Apoi le-a spus oamenilor legii ca, in urma cu o seara, a trecut prin locul respectiv, insa nu a vazut p nimeni. Apoi, in cursul noptii, a auzit ciinii latrind in acea directie, pentru ca dimineata sa dea peste batrin.

Aproape mort de frig

Batrinul a fost gasit in stare de inconstienta si hipotermie. Cazul a fost preluat de catre un echipaj de ambulanta din cadrul Spitalului din Cisnadie, care i-a acordat primul ajutor si l-a transportat apoi la Spitalul Judetean. „A fost adus la sectia de urgente din cadrul Spitalului Clinic Judetean Sibiu dimineata, in jurul orei 10, in stare de hipotermie.

Este constient, raspunde la stimuli, insa este afazic. S-a vorbit cu el in germana si a raspuns doar cu «da» sau «nu». Continuam insa investigatiile, deoarece, din cauza virstei, este posibil sa sufere si de alte afectiuni. Deocamdata e internat la terapie intensiva si incercam sa-l stabilizam. Miine (astazi - n. red.), vom continua investigatiile", a declarat dr. Traian Fleseriu, purtator de cuvint in cadrul Spitalului Clinic Judetean Sibiu.