Dupa ce ani de zile, unitatea respectiva a fost pe lista neagra a lichidarii pentru ca de-a lungul timpului a inregistrat foarte multe datorii la stat, iar localnicii-muncitori in mare parte aici au trait bine din somajul tehnic sau din disponibilizari, acum situatia s-a inrautatit.

Unitatea nu mai functioneaza decat cu 1.000 de muncitori, ceea ce face ca marea majoritate a populatiei sa fie somera. Fara alternativa unor alte locuri de munca, fara utilitati, pentru ca totul trebuie separat de uzina, orasul Plopeni se stinge putin cate putin.

Este inutil sa spunem ca nu are nici site, iar daca vrei sa stii mai multe despre Plopeni, nici macar Google nu te poate lamuri pe deplin. De ani de zile, insa, autoritatile locale asteapta sa le pice ceva din cer.

Pentru a-l scoate din conul de umbra, fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma a incercat chiar includerea Plopeniului in Drumul Vinului, desi zona nu este una viticola. Nici aceasta strategie nu a functionat. De peste 20 de ani in Plopeni nu s-a construit nimic, ca si cand nimeni acolo nu are nevoie de o casa. Curios, insa, tinerii nu pleaca de aici.

Legea data pentru ei in 2003, privind atribuirea de ternuri pentru construirea de locuinte, abia anul acesta a inceput sa se aplice in Plopeni. Asta pentru ca desi sunt terenuri disponibile, acestea au fost ocupate vreme de multi ani, inca din 1970, de peste 2.000 de anexe gospodaresti, unde oamenii isi cresteau animale sau puneau zarzavat. Anul acesta, autoritatile au decis sa schimbe lucrurile.

Putin. La Primarie au aparut deja primele 40 de cereri pentru teren. ホnsa, in lipsa resurselor si a unor investitori, si in prezenta unui mare dezinteres din partea autoritatilor, Plopeniul va ramane numai o problema, pe umerii judetului.