Miros de fum

Foto Diana SANDOR

Incidentul s-a produs ieri in jurul orei 16, pe Drumul European 60. Autocarul se indrepta spre Sfintul Gheorghe, transportind 46 de pasageri. Potrivit insotitorului de grup, toti pasagerii erau unguri, cursa plecind de linga Budapesta. „Am avut un autocar care ne-a adus pina la granita, dupa care ne-a preluat aceasta masina“, a explicat insotitorul de cursa.

Autocarul abia implinise 1 an de functionare, astfel ca intreg echipajul a ramas uimit cind a vazut iesind flacari din motor. Mai multi pasageri din spatele masinii au simtit miros de fum. „De asemenea, masinile care treceau pe linga noi au inceput sa ne faca semne sa tragem pe dreapta“, a explicat Zoltan C., insotitorul grupului.

„S-au speriat pasagerii din spate si s-au imbulzit catre fata autocarului“, a continuat Zoltan C. Imediat, soferul masinii a tras pe dreapta, chiar linga intrarea in comuna clujeana Vilcele.

Evacuare de urgenta

Foto Diana SANDOR

Cei 46 de pasageri au fost evacuati de urgenta, cu tot cu bagaje. Nimeni nu a fost ranit, insa au tras cu totii o sperietura zdravana, accentuata si de faptul ca nici unul dintre pasageri nu vorbea limba romana, astfel ca nu intelegeau conversatia dintre autoritati si insotitorul grupului. Pompierii clujeni au intervenit pentru a stinge flacarile care au cuprins motorul masinii.

Pasagerii si-au continuat drumul dupa mai bine de o ora, la bordul unui alt autocar care a venit sa-i preia.

ASTEPTARE

46

de turisti maghiari au fost nevoiti sa astepte in drum mai bine de o ora, dupa ce autocarul care ii transporta a luat foc.