Grupul de firme de constructii Con-a Sibiu, a decis sa intre pe sectorul constructiilor de locuinte, prin dezvoltarea unui ansamblu rezidential de 28 de case insiruite, in urma unei investitii de 2,5 milioane de euro.

Con-a construieste ansamblul pe strada Ogorului. Casele au o suprafata construita de 127 metri patrati si sunt structurate pe doua nivele. Fiecare locuinta are o parcela de teren de 125 metri patrati. Aceasta este prima investitie in imobiliare, facuta de grupul de firme Con-a, care a construit, printre altele, primul parc de retail din tara, dezvoltat de firma BelRom la Sibiu.

Presedintele Con-a, Mircea Bulboaca, arata ca investitia in ansamblul de locuinte este normala avand in vedere cererea mare de locuinte de pe piata din Sibiu. „Este prima data cand realizam un ansamblu rezidential. Sistemul de case insiruite este un concept situat undeva intre blocuri si case.

Marele avantaj este ca fiecare proprietar are casa lui, acoperisul lui, garajul lui si nu are vecini de care trebuie sa tina cont, ca la bloc”, spune Mircea Bulboaca. Suprafata utila a unei locuinte din ansamblul Con-a este de 100 de metri patrati.

Blocuri pe Milea, Miraslau si strada Lunga

In afara ansamblului de case, Con-a mai ridica trei blocuri de locuinte in Sibiu, acestea fiind, de asemenea, investitii proprii. Unul din blocurile de locuinte va fi amplasat pe strada Milea, in spatele bancii Carpatica, iar alt bloc de locuinte Con-a va exista pe strada Lunga. I, fine, al treilea imobil va fi construit pe strada Miraslau, pe locul unei foste centrale termice.

„Probabil ca vom mai dezvolta proiecte rezidentiale pe viitor”, mai arata Mircea Bubloaca.

Parteneri cu BelRom

Cele mai importante contracte derulate de grupul de firme Con-a, in acest moment, sunt lucrarile de constructie de la parcurile de retail dezvoltate de belgienii de la BelRom in Targu Mures, Bacau, Braila si Deva, urmand ca grupul din Sibiu sa realizeze lucrari de constructie si la parcul de retail BelRom din Focsani.

Fiecare parc de retail dezvoltat de BelRom reprezinta o investitie de circa 50 milioane de euro, potrivit oficialilor BelRom.

Grupul Con-a a reusit anul trecut sa isi dubleze cifra de afaceri, pana la 50 de milioane de euro.

Din ce in ce mai multe ansambluri

Piata constructiilor de locuinte cunoaste o explozie in ultimii doi-trei ani, in Sibiu. Zeci de firme s-au decis in ultimii ani sa demareze proiecte imobiliare, pentru a profita de cererea mare de locuinte de pe piata.

Printre cele mai recente anunturi si intentii privind constructia de locuinte se afla investitia intr-un ansamblu rezidential format din 40 de case, dezvoltat pe strada Lupeni, de catre o persoana fizica. Acest ansamblu va fi format din trei corpuri de cladire, doua legate si unul separat. Imobilele vor avea doua etaje plus o mansarda si parter.

Terenul pe care urmeaza sa se construiasca ansamblul de locuinte apartine unei persoane fizice si are 2.895 de metri patrati. Complexul de locuinte va beneficia si de 40 de locuri de parcare, amenajate tot pe terenul privat. Blocurile de locuinte vor ocupa 949 de metri patrati, restul spatiilor fiind ocupate cu zone verzi, alei pietonale, mini-strazi si locurile de parcare.

De asemenea, omul de afaceri Ilie Carabulea a anuntat recent intentia de a construi un ansamblu de 400 pana la 600 de locuinte, in zona de la marginea padurii Dumbrava.

Societatea Balanta isi va concentra atentia, dupa inaugurarea hotelului de patru stele Libra, in aceasta luna, pe constructia unui ansamblu de 250 de locuinte, pe terenul firmei. In plus, Grupul de firme Sinecon - Constructii SA a aratat ca analizeaza posibilitatea dezvoltarii unor proiecte imobiliare ample, in viitorul apropiat.