Noul corp al laboratorului veterinar de stat din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Alba ar trebui sa fie finalizat in cursul anului viitor, astfel ca banii veniti din fonduri europene pot fi in sfirsit folositi.Dupa citeva luni de acuzatii, plingeri si scandaluri, santierul a fost, in sfirsit, deschis.

Investitia va fi derulata in urmatoarele 8 luni si ar urma sa fie finalizata in anul viitor. “Sintem in faza de pregatire tehnica a santierului si de licitatie. S-a cistigat de fapt licitatia si trebuie sa se treaca la executie. Dupa cum spun termenele contractelor lucrarile ar trebui sa fie terminate in aproximativ 8 luni de zile.

Mai mult, nu stiu ce sa va spun, sper doar ca societatea sa se tina de treaba”, a declarat, optimist, doctorul Vasile Beres, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Alba. Investitia nu este insa ocolita de ciritici. In continuare, unii dintre albaiulienii care locuiesc in zona se declara nemultumiti si sint hotarti sa nu renunte.

“Iata ca in ciuda unora care au incercat sa demonstreze contrariul, cele doua milioane de euro vor putea fi folositi. Expertii au putut constata ca totul este in regula si legal, astfel ca investitia se va derula”, a declarat, referitor la aceste aspecte, Vasile Beres, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Alba.

Securitate inainte de toate

Desi a fost aspru criticata investitia ar urma sa aduca imbunatatiri atit in activitatea medicilor cit si a securitatii. “Este de fapt vorba despre un nou corp al laboratorului de stat. Va fi o constructie moderna si dotarile vor fi la standarde. Vom aduce aici mostre de alimente sau produse nonalimentare. Ma refer la analize de apa sau alte asemenea probe.

Va dati seama ca este si interesul meu sa fie securitate pentru ca aici vor munci colegii mei, personalul din laborator”, a mai adaugat doctorul Vasile Beres, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Alba.

Odata finalizata aceasta investitie, laboratorul din Alba Iulia si-ar putea cistiga, si in plan moral, statul de acreditare Europeana, pe care il detine, pe drept, incepind din cursul anului trecut.