Spitalul Municipal Ploiesti, cunoscut sub numele de Schuller, este o unitate reprezentativa pentru judet. Daca sectiile Reumatologie, Interne si Ambulatoriul de Specialitate au fost renovate de curand, Sectia Oncologie nu a avut acelasi noroc. Desi se vorbeste de ani de zile despre demararea unui program de reabilitare a sectiei, in momentul de fata, cladirea arata ca un buncar.

Impresia care ti-o lasa exteriorul cladirii in care functioneaza sectia Oncologie este una dintre cele mai proaste. Pare un imobil parasit de mult timp, o scoala abandonata... un fost internat din anii 70, o cantina a saracilor. Inauntru este mai mult decat deprimant. Mirosul puternic de igrasie si de duhoare bolnavicioasa s-au impregnat in peretii saloanelor.

Clorul cu care se spala pe jos nu il poate acoperi. Din cauza ferestrelor care in cea mai mare parte nu au fost schimbate de la ridicarea spitalului, iarna, in conditiile in care caloriferele duduie de caldura, vantul bate de holuri, pe scarile de acces.

Interioarele au mai fost spoite cu var si aranjate atat cat a fost posibil insa exteriorul arata deplorabil si si ar putea determina un necunoscator sa se intoarca din drum, convins fiind ca acolo, intre zidurile murdare si care stau sa cada, nu functioneaza sectii ale unui spital. „Nu avem ce face.

Eu nu am bani sa ma tratez la Bucuresti, asa ca trebuie sa suport conditiile de aici”, sustine unul dintre bolnavii tratati printre ruine.

„Nu putem urgenta. Sunt etape obligatorii”

Conducerea unitatii sustine ca, in maxim doua luni vor demara lucrarile de reabilitare. „Am terminat cu proiectul. In acest moment se organizeaza licitatia pentru constructor. Aproape ca am intrat in linie dreapta. Nu putem urgenta pentru ca sunt anumite etape obligatorii. Initial s-a vorbit despre alocarea unui milion de euro de catre Banca Mondiala insa aceasta suma nu este suficienta.

Astfel restul de bani va fi alocat de catre Consiliul Local Ploiesti”, ne-a declarat doctorul Carmen Dumitru, directorul Spitalului Municipal.