Raluca Turcan va deveni mamica in aproximativ doua luni. Va aduce pe lume un baietel, probabil in luna octombrie. Chiar daca in aproape orice familie alegerea numelui devine o adevarata dilema, deputatul independent de Sibiu spune ca nu a fost deloc dificil in cazul lor. “Sunt insarcinata in luna a saptea si stim ca va fi baietel. In privinta numelui, noi am cazut de acord destul de usor.

Inca nu dezvaluim cum il vom numi, vrem sa fie o surpriza”, spune viitoarea mamica.

Pregatiri de bun venit

Cel mic este un norocos. Darurile au inceput deja sa apara. Si viitorii parinti, dar si prietenii lor se pregatesc sa intampine venirea pe lume a micutului cu multa dragoste. “Am primit cadouri foarte dragute, mai multe perechi de botosei, iar cand am fost in SUA i-am cumparat un costumas de militar de la Pentagon”, povesteste incantata Raluca Turcan.

Chiar daca nu au facut deocamdata cumparaturile necesare, sotii Turcan au de gand sa inceapa cat mai repede sa colinde magazinele. “Inca nu am cumparat jucarii sau multe hainute, dar ma gandesc sa mergem. Trebuie sa fim pregatiti, sa nu ne ia prin surprindere pentru ca este foarte agitat. O sa incepem in curand pregatirile”, adauga cu entuziasm deputatul de Sibiu.

Promisiune respectata

Sarcina nu a facut-o sa isi neglijeze, insa, indatoririle fata de cei care au ales-o. Va respecta programul de lucru pana in ultima luna de sarcina, promite Raluca. “Nu am vrut sa am un program diferit, dimpotriva. Ii multumesc medicului meu, chiar dumnealui mi-a recomandat sa am aceeasi activitate ca si inainte de a fi insarcinata.

Pana la urma, o femeie insarcinata este o femeie care poate urma un program normal de lucru. Dupa 1 octombrie, insa, medicul mi-a recomandat sa nu fac eforturi foarte mari”, explica viitoarea mamica. Emotionata, Raluca marturiseste ca isi va naste baietelul la Spitalul Universitar de Urgenta “Elias” din Bucuresti.

Concediu in graba

Concediul i-a luat in acest an pe nepregatite pe sotii Turcan. Din cauza programului extrem de incarcat al lui Valeriu Turcan, consilier de stat si purtator de cuvant al Presedintelui Romaniei, cei doi soti au aflat doar cu cateva zile inainte cand au posibilitatea sa mearga in vacanta. “Am mers pe litoralul romanesc, la Neptun, si a fost foarte frumos.

Am incercat, totusi, un sentiment de tristete. Statiunile de pe malul Marii Negre par sa fi ramas la nivelul anilor ’90. Inca mai sper ca situatia sa se schimbe in bine. Am inteles ca Mamaia a evoluat, intr-adevar, dar nu am ajuns sa vad.

Toti cei care se pot implica si pot investi au nevoie de o viziune globala pentru a imbunatati imaginea litoralului romanesc”, este de parere deputatul de Sibiu.