Chiar daca asfaltul turnat in urma cu mai putin de doi ani se prezenta in conditii excelente, municipalitatea a decis ca e cazul sa comande lucrari de consolidare. Care costa 10.000 de lei noi. Bani din bugetul local.

Bulevardul Corneliu Coposu suporta inca o lucrare edilitara pe banii sibienilor, din bugetul de rezerva

Municipalitatea sibiana a decis sa investeasca pina la ultimul leu in santierele din oras. Fie ca lucrarile sint o prioritate sau nu, bugetul Primariei are, in fiecare an, o anumita suma prevazuta pentru astfel de lucrari. Este si cazul santierului din fata statiei de autobuz de linga Parcul Tineretului. Echipele SC DPC SA lucreaza de zor la reabilitarea fundatiei statiei.

Desi zona a fost reparata, asfaltata si amenajata in urma cu aproximativ doi ani, motivul noilor sapaturi tine de traficul intens din zona, care nu a fost luat in calcul atunci cind ar fi trebuit. Cel putin aceasta este explicatia oferita de directorul tehnic al DPC, Ioan Tutelea. „Fundatia nu a fost calculata la un trafic intens.

Cine sa fi calculat? Nu stiu cind s-a facut ultima lucrare, dar reparatiile erau necesare. Este o lucrare de reabilitare ca oricare alta", a motivat Tutelea.

Statiile sint in regula

Directorul Tursib, Adrian Popa, este de parere ca lucrarea demarata de DPC in dreptul statiei de autobuz nu este un semn ca ar fi ceva in neregula cu statia respectiva sau cu oricare alta statie Tursib din oras. „Din cite stiu eu, nu sint probleme cu fundatia statiei de autobuz. Stiu ca statia s-a mutat la citiva metri, dar, oricum, nu cred ca lucrarile vor dura mult.

Nu sint probleme cu fundatiile statiilor de autobuz. Stiu ca s-a lucrat la statia de pe Teclu, s-a largit perimetrul", a spus Popa. Statia a fost mutata, cu tot cu tablita necesara, la citiva metri de cea stabila. Unii trecatori au scapat din vedere acest lucru si erau inca nedumeriti. Nu stiau de ce se fac sapaturile si erau satui de atitea lucrari.

„Nu stiti unde e statia? Unde opreste 12-le? Ce le tot muta?", intreba o sibianca, adaugindu-si naduful pentru lucrarile din oras: „Ca la prosti..."

Aici sint banii dumneavoastra

Cam asa ar putea fi rezumata investitia din bulevardul Coposu. „Lucrarea a fost solicitata de Primarie, pentru ca era necesara. Costurile nu au fost mari, de aproximativ o suta de milioane de lei vechi, pentru ca este doar o lucrare de reparatii, nu e cine stie ce mare lucru care sa fi necesitat o gramada da bani", a motivat Tutelea.

Potrivit directorului tehnic al SC DPC SA, reabilitarea fundatiei si a partii carosabile va fi finalizata pina la sfirsitul acestei saptamini. Tot atunci, statia Tursib isi va reintra in atributii.

In lucru

Bulevardul Coposu este in plin proces de modificare a aspectului. Se lucreaza la amenajarea aleilor pietonale, unde, chiar daca utilajele au intrat pe spatiile verzi, acestea vor fi refacute, dupa cum arata reprezentantii municipalitatii. S-au creat si locuri de parcare pentru autoturisme si utocare. Valoarea estimativa a lucrarilor de pe intreg bulevardul este de 2,5 milioane de lei noi.

Potrivit contractului incheiat intre Primarie si firma constructoare, bulevardul va fi complet amenajat pina la sfirsitul acestui an.

Ioan Tutelea l director tehnic SC DPC SA

„Fundatia nu a fost calculata la un trafic intens. Cine sa fi calculat? Nu stiu cind s-a facut ultima lucrare, dar reparatiile erau necesare. Este o lucrare de reabilitare ca oricare alta"