Esential

Cluj / Licitatii dublate pentru acelasi drum Patru kilometri care se dubleaza apar atat in proiectul Primariei Cluj-Napoca, pentru constructia soselei de centura Bulevardul Muncii - Apahida, cit si in proiectul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADN), pentru soseaua de centura Cluj-Est.

Pretul pentru cei patru kilometri difera in functie de cine a organizat licitatia: 12 milioane de lei in varianta Primariei Cluj-Napoca si 22,7 milioane de lei in varianta CNADN. Sectiunea de drum a fost licitata de doua ori in acelasi an, fiecare pe rand de ambele institutii, ceea ce indica clar o lipsa de coordonare intre specialistii acestora.

In anul 2006, Primaria Cluj-Napoca a organizat o licitatie publica pentru construirea unei centuri de ocolire pe varianta Bulevardul Muncii - Apahida. Soseaua care ar fi urmat sa aiba 8,36 kilometri a fost impartita in doua sectoare.

Licitatia a fost adjudecata de firma Tirena Scavi pentru suma de 25,2 milioane de lei (7,8 milioane de euro - n.r.), iar termenul de executie a fost de 10 luni si jumatate. In prezent, lucrarile au fost oprite din cauza faptului ca Primaria Cluj-Napoca nu s-a preocupat de exproprierea terenului pe unde ar fi urmat sa treaca soseaua de centura. EvZ

Timisoara / Primaria Timisoara pierde la CEDO O scrisoare semnata de primarul Gheorghe Ciuhandu si secretarul Ioan Cojocari a determinat vanzarea ilegala a 25 de apartamente din cladirea in care are sediul Camera de Comert Timisoara.

Cazul a ajuns la CEDO, care a constatat ilegalitatea comisa si lucreaza acum la stabilirea despagubirii ce trebuie platita Camerei de Comert. Valoarea pagubei este intre 1,3 si 3,9 milioane de euro. EvZ

Iasi / Cartiere de VIP-uri Cei mai multi oameni de afaceri si sefi din administratie au vile in Copou si Bucium, cele mai vanate zone rezidentiale ale Iasiului.

Pentru a se bucura de verdeata si aer curat atat oamenii de afaceri, cat si sefii din administratia locala si-au ridicat case in cele mai atractive zone rezidentiale ale Iasiului.

In topul preferintelor sunt zonele Copou, Bucium, Galata, Miroslava si Popasul Pacurari. Casele la cheie se vand la preturi cuprinse intre 200.000 si 400.000 de euro.

EvZ