Adio CFR!

Cu lacrimi in ochi si vocea tremurinda, fotbalistul a pasit pentru ultima oara in vestiarul unde a petrecut cele mai frumoase clipe din viata. Aplaudat de colegi, plins de presedintele clubului Iuliu Muresan, Surdu se pregateste de o noua provocare. „Este un moment dificil, plec cu multe regrete de la aceasta echipa, dar am ales sa fac pasul cel mare spre Bucuresti.

Am jucat doua sezoane la CFR si am crescut in joc datorita acestei echipe. M-am gindit foarte mult si la Liga Campionilor. Mai intii trebuie, insa, sa demonstrez tuturor ca am valoare", a precizat atacantul, care incheie astfel un ciclu important din cariera de fotbalist. „A fost ca si copilul meu", si-a inceput discursul Iuliu Muresan.

Afisind o figura descumpanita, presedintele si-a salutat fotbalistul, reusind cu dificultate sa-si stapineasca emotiile. „Este foarte greu, pentru ca ne despartim de un jucator valoros care a facut enorm pentru aceasta formatie. Am cintarit mult asupra acestui transfer, dar cred ca asa este mai bine pentru Romeo.

Pentru el au existat oferte bune din tara, de la echipele puternice, dar si din strainatate. Steaua a insistat cel mai mult. Un mare aport in realizarea acestui transfer l-a avut si Adrian Ilie. Fara a supara pe nimeni, pot spune ca pina acum am renuntat doar la acei fotbalisti de care nu mai aveam nevoie. Acum, lucrurile stau putin altfel.

Ii urez mult succes la Steaua si sa aiba evolutii cit mai bune in Liga Campionilor", a adaugat cu amaraciune oficialul clujean.

Poate juca in retur

International de tineret al Romaniei, Romeo Surdu a intrat la un moment dat si in vederile selectionerului Victor Piturca. O data cu mutarea in capitala, Surdu ar putea intra din nou in vizorul primei reprezentative.

Fotbalistul a fost transferat definitiv la Steaua si ar putea evolua impotriva CFR-ului in returul campionatului: „N-am cerut nici o clauza prin care sa-l blocam pe Surdu in meciurile cu echipa noastra. Are drept de joc, dar speram sa nu inscrie in poarta noastra.

Eu stiu ca el va dori acest lucru, il cunosc, este un adevarat profesionist", a declarat Iuliu Muresan, care a tinut sa precizeze ca fotbalistul nu se afla in urma cu pregatirea fizica, in ciuda absentei indelungate din meciurile oficiale: „El s-a pregatit foarte bine si sint convins ca daca va fi introdus de Steaua la prima partida va putea evolua fara probleme timp de 90 de minute".

Surdu, 16 goluri la CFR

In mandatul lui Cristiano Bergodi, Surdu era nelipsit din prima partitura, fiind unul dintre cei mai apreciati jucatori.

O data cu venirea lui Andone si refuzul jucatorului de a-si prelungi angajamentul, noul tehnician nu a mai mizat pe serviciile sale. Pina la aducerea lui Ioan Andone, Surdu a strins 51 de jocuri in tricoul lui CFR Cluj, pentru care a si marcat de 16 ori.

Sorin Oncica, antrenor la echipa secunda

Incepind de ieri, fostul jucator al CFR-ului a devenit oficial antrenor la echipa a doua a CFR-ului. „Sorin Oncica va antrena echipa secunda. Ne-a ajutat foarte mult si am hotarit sa-i oferim acest post, cu toate ca la inceput ne gindeam ca el sa preia grupele de copii si juniori", a declarat presedintele clubului, Iuliu Muresan.

Cariera sa de fotbalist se poate identifica practic cu ascensiunea clubului din ultimii ani. Este unul dintre protagonistii promovarii in prima Liga. De-a lungul carierei sale, acesta a imbracat pentru doua sezoane inclusiv tricoul rivalei Universitatea Cluj, pentru care a si debutat in prima divizie in sezonul 1997-1999, intr-o partida contra Stelei.

Dupa alte doua sezoane petrecute la Tractorul Brasov, Oncica a ajuns la Cimpia Turzii, iar apoi la CFR Cluj, echipa cu care a si promovat in Liga 1. A mai jucat pe la Gloria Bistrita si UTA Arad. Ajuns la 34 de ani, a decis sa puna ghetele in cui, dar nu a abandonat fenomenul fotbalistic. In primul sezon, acesta are ca obiectiv promovarea in Liga 3.

Noul antrenor ii va avea sub comanda si pe Chihaia si Miclaus, „antrenorii" din teren, cum i-a numit Iuliu Muresan